x

Novo priznanje za SIM Srbije

Novo priznanje za SIM Srbije

Svečanom ceremonijom proglašenja naboljih u pribojskom sportu u 2019., Sportski savez Priboja zaokružio je izuzetno uspešnu sportsku godinu u kojoj je bio organizator čak 39 manifestacija, od evropskog, nacionalnog do lokalnog ranga.

Čestitajući dobitnicima priznanja, Boris Mrdović predsednik Skupštine opštine Priboj, zahvalio se sportistima na uspešnom predstavljanju grada širom Srbije i regiona, ujedno dajući podršku Sportskom savezu u kandidaturi za domaćina Svečanog otvaranja Sportskih igara mladih za sezonu 2020. Mrdović je uručio posebnu zahvalnicu Sportske igre mladih Srbije, a uz veliki aplauz priznanje je primila predsednica udruženja Ivana Jovanović.

-Lokalna samouprava je izuzetno zadovoljna radom novog,  podmlađenog sastava Sportskog saveza Priboja, koji je evidentno značajno podigao nivo sportske ponude i razvoja sportskih sadržaja na celoj tromeđi. U tom kontekstu opština Priboj je posebno ponosna na saradnju sa Sportskim igrama mladih, koje smo odmah prepoznali kao najznačajnije promotere školskog sporta i razvoja olimpijskog duha kod mladih i sa kojima smo sem uspešne saradnje i profesionalnog odnosa za svega godinu dana uspostavili i prijateljski odnos koji već daje izuzetne rezultate kod mladih sportista i školske omladine. Zaista se radujući se što smo postali deo velike SIM-ove sportske porodice Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, opština Priboj sa zadovoljstvom podržava Sportski savez u njegovoj kandidaturi za domaćina svečanog otvaranja Sportskih igara mladih 2020. – istakao je Boris Mrdović.

Sala sportske dvorane bila je mala da primi sve zainteresovane, a čelni ljudi lokalnog saveza Filip Komarica i Denis Šarak, zaslužni su za odličnu organizaciju skupa. Posebno su pohvaljene članice ženskog rafting tima Eko Lim, koje su na Evropskom prvenstvu oduševile osvajanjem zlatne medalje u Banjaluci. Plakete za sveukupan doprinos razvoju sporta, posthumno su dobili Aleksandar Kostić i Vlado Pivljanin. Plakete za afirmaciju sporta u Priboju dodeljene su i Mustafa Hasanagić, Mileta Lisica, Belme Juković Hajdaragić i Ćazim Delić. Plaketa za afirmaciju školskog sporta otišla je u ruke nastavnika Vladice Radovića . Najbolji sportski radnik u 2019. je rukometni trener Slaviša Laković. Najbolji trener Priboja za prošlu godinu je Ljubiša Raović. Za najbolje mlade sportiste ovog grada proglašeni su karatista Tarik Alić i atletičar Benjamin Kokor, bronzani sa Sportskih igara mladih u Splitu. Parasportista Šefket Kriješterac, takoše je nagrađen, kao najbolji u tom sportu, dok je priznanje za najboljeg sportistu koji se takmiči van Priboja dodeljeno reprezentativki Srbije u rukometu Željki Nikolić. 

Laskava titula najboljeg sportiste Priboja jednoglasnom odlukom Komisije je pripala mladoj reprezentativki Srbije u atletici Jani Dragutinović, učesnici Balkanijade i juniorskoj prvakinji Srbije u troskoku i skoku u dallj.

Datum: 28.01.2020. Autor: SIM Srbije

PROČITAJTE JOŠ...