Jovović u Kopenhagenu

Foto: BASS

U periodu od 17. do 19. januara, u prestonici Danske, održani su tradicionalni januarski sastanci komisija i borda direktora Evropske badminton konfederacije (BEC), kojima je prisustvovao i Radomir Jovović, predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije. 


Osam godina zaredom Jovović aktivno učestvuje u radu kontinentalnih komisija. Ovogodišnji tradicionalni januarski sastanci okupili su članove borda direktora, članove komisija, zaposlene u BEC i menadžment Badminton federacije Ukrajine, domaćina ovogodišnjeg Evropskog prvenstva za seniore.


Tokom sastanaka Komisije za podršku članicama i Komisije za takmičenja evropskog kruga BEC, članovi su stavili akcenat na analizu postojećih i mogućnost uvođenja novih aktivnosti kao što su uspešna primena BASIS programa, analiza statusa razvijenosti i dostignuća evropskih federacija, formiranje nove trenerske i volonterske evropske mreže, priprema Foruma članica BEC, upoznavanje sa programima podrške Svetske badminton federacije, statistička analiza seniorskih, U19 i U17 evropskog kruga takmičenja, aktuelna i buduća kategorizacija i rangiranje takmičenja, pružanje podrške razvoju najperpektivnijih mladih takmičara i dr.


Jovovićev boravak u Kopenhagenu obeležio je i radni sastanak za predstavnicima BEC koji je za glavnu temu imao uspešnu pripremu takmičenja u badmintonu koja će, na predstojećim Evropskim univerzitetskim igrama Beograd 2020, biti održana od 13. do 18. jula.


Predsednik BEC Piter Tarcala i generalni sekretar Brajan Agerbak iskoristili su okupljanje menadžmenta i članova organa i tela kontinentalne federacije i za zvanično predstavljanje zaposlenih u kancelariji u Brondbiju i evropskog trenažnom centru u Holbeku.


Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava doprinelo je u značajnoj meri učešću Radomira Jovovića u radu evropskih komisija u Danskoj.


Datum: 22.01.2020. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...