x

Nova disciplina u programu Prvenstva Srbije, veća pomoć klubovima

Nova disciplina u programu Prvenstva Srbije, veća pomoć klubovima Foto: SSS

Upravni odbor Streljačkog saveza Srbije je na redovnoj sednici, održanoj u Beogradu, doneo niz bitnih odluka vezanih za sledeću sezonu. Obogaćen je program takmičenja. Nastavljaju se akcije u okviru Programa pomoći klubovima, u sklopu koga će SSS naredne godine udruženim članicama podeliti veću količinu municije nego u 2019. 


Usvojen je predlog Stručne komisije da se u program takmičenja za 2020. uvede nova disciplina – vazdušni pištolj za pionirske kategorije (do 15 godina).

 

SSS je ove godine, kroz Program pomoći klubovima nabavio 100 kompleta opreme za razvoj pištoljaških disciplina (vazdušni pištolj, cipele, trake za glavu sa blendom). Savez je postigao dogovor sa proizvođačima po kome su klubovi nabavili opremu po znatno sniženim cenama. Umesto pune cene, članice SSS su plaćale samo participaciju.


S obzirom da je projekat nabavke uspešno realizovan, po proceni Stručne komisije, stekli su se uslovi za uvođenje nove discipline, pa će od sada pištolj biti zastupljen u svim takmičarskim kategorijama. U maju sledeće godine biće održano promotivno Prvenstvo Srbije za pionire i pionirke u gađanju vazdušnim pištoljem.


Savez će i naredne godine, kroz Program pomoći klubovima koji se bave razvojim programom (mlađe kategorije) podeliti dijabole za vazdušno oružje proizvođača „H end N“. Biće podeljeno 1.855.000 dijabola, duplo više nego ove godine. Usvojen je predlog Stručne komisije da  municiju besplatno dobije 44 klubova, a raspodela je napravljena na osnovu broja nastupa po klubovima na Prvenstvima Srbije za pionirske i kadetske kategorije tokom 2019.


U sklopu Programa pomoći klubovima je i nabavka municije za malokalibarsko oružje proizvođača „Ili“. Klubovi neće plaćati punu nabavnu cenu, već samo učešće. Na ovaj način će biti podeljeno 110.000 metaka za treninge (49% više nego za 2019.godinu) i 50.000 metaka za takmičenja (35% više nego za minulu sezonu). Kriterijum za raspodelu je urađen na osnovu broja nastupa na Kupu u Prvenstvima Srbije MK oružjem u 2019.godini u seniorskoj i juniorskoj kategoriji. U raspodeli će učestvovati 21 klub, a od prikupljenih sredstava za učešće u ceni formiraće se fond za sledeću nabavku municije u 2020. godini.


–Nastavljamo realizaciju akcija Programa pomoći klubovima, jer orijentacija Saveza je da sistemski pomaže svojim članicama i da im olakša rad. Uspeli smo da obezbedimo veću količinu municije nego prošle godine, kao i opremu po povoljnim uslovima. Takve akcije i uvođenje nove discipline su podsticaj klubovima za razvoj rada sa mlađim kategorijama –kaže Nenad Putnik, predsednik Streljačkog saveza Srbije.


Upravni odbor je na sednici usvojio kalendar takmičenja za 2020, spisak kriterijumskih takmičenja, a raspisan i konkurs za organizaciju svih prvenstvenih i kup takmičenja u narednoj sezoni. Rok za dostavu kandidatura je 14.decembar.


Datum: 01.12.2019. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...