x

Učenički domovi postaju deo badminton porodice

Učenički domovi postaju deo badminton porodice Foto: BASS

U organizaciji Badminton saveza Srbije i Doma učenika poljoprivredne škole "Sonja Marinković" iz Požarevca, 27. novembra 2019. je u Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji održana prezentacija badmintona za predstavnike učeničkih domova. Nakon sastanaka na temu uvršćivanja badmintona u aktivnosti učenika koji borave u domovima kao i u program takmičenja popularnih ‘’Domijada’’, nacionalni savez je ugostio više od 40 predstavnika domova učenika iz svih pet regiona. 


Druženje sa evropskim viceprvacima na Sajmu sporta


Tokom veoma sadržajne promocije i prezentacije, direktori, vaspitači i drugi predstavnici domova, bliže su se upoznali sa badmintonom kao sportom, funkcionisanjem Badminton saveza Srbije, primeni projekta razvoja školskog badmintona ‘’Shuttle Time’’, brojnim mogućnostima i benefitima koje ovaj sport pruža, naročito kada se radi o školskoj populaciji. Kroz praktični deo, svi zainteresovani su imali priliku da se oprobaju u olimpijskom badmintonu. Upoznavanje sa osnovama, primene interesantnih vežbi na terenima i pojedinačno i grupno nadigravanje preko mreže doneli su osmeh na lica svih učesnika. U završnom delu programa, predstavnicima učeničkih domova Badminton savez Srbije je donirao komplete opreme kako bi mogli da počnu sa osnovnim oblicima primene badmintona. Prezentaciju su vodili Radomir Jovović, predsednik UO BASS, članovi uprave Andreja Andrić i Miodrag Kaličanin, trener reprezentacija Nikola Mijačić i takmičari Andrija Doder, Sina Javidi, Ilija Pavlović i Borko Petrović. 


Peti uzastopni trofej Luke Milića u Kragujevcu


‘’Domova učenika ima više od 60 u svim krajevima Srbije, dok u njima boravi 11.000 hiljada učenika. Spremni smo da pružimo punu podršku bavljenju učenika badmintonom kroz redovne aktivnosti kao i kroz buduća regionalna i nacionalna ‘’domska’’ takmičenja. Prvi korak je bio veoma uspešan. Prezentacija, elementi osnovne obuke, aktivacija predstavnika domova na badminton terenima i doniranje reketa, loptica i mreža svakako će u mnogome pomoći ostvarivanju našeg zajedničkog cilja – uvršćivanju badmintona u aktivnosti svih domova učenika. Zahvaljujem se upravi Doma učenika poljoprivredne škole iz Požarevca na sjajnoj ideji i pokretanju inicijative’’, izjavio je Radomir Jovović, predsednik UO BASS.


Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo realizaciji prezentacije badmintona i početku primene badminton aktivnosti u učeničkim domovima u cilju povećanja učeničke populacije koja na različite načine upražnjava badminton u Republici Srbiji.


Datum: 30.11.2019. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...