x

Druženje sa evropskim viceprvacima na Sajmu sporta

Druženje sa evropskim viceprvacima na Sajmu sporta Foto: BASS

U organizaciji Sportskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, od 22. do 24. novembra 2019. pod svodovima Hale 1 Beogradskog sajma održan je 8. međunarodni sajam sporta. Badminton savez Srbije je i ovogodišnji centralni događaj srpskog sporta maksimalno iskoristio za snažnu promociju ovog olimpijskog sporta koji je u 2019. ostvario izvanredne rezultate na međunarodnoj sceni. I sama scenografija unutar štanda BASS usko je bila povezena s tim. U “oslikavanju”, na žalost, nije bilo mesta za sva vrhunska rezultatska dostignuća, pa su zidovi mahom iskorišćeni za najveći ovogodišnji uspeh – osvajanje ekipne vicešampionske titule na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina. Tako su i brojni posetioci Sajma sporta imali priliku da osete veličinu i atmosferu najvećeg uspeha srpskog omladinskog sporta u ovoj godini koji su našoj zemlji podarili Sergej Lukić, Mihajlo Tomić, Aleksandar Jovičić, Sara Lončar, Anđela Vitman i Nina Bogdanović u Poljskoj.


Evropske viceprvake svi su mogli i lično da upoznaju budući da su sva tri dana Sajma, uz ostale srpske reprezentativce, bili što na samom štandu, što na badminton terenu koji je i ove godine bio jedan od posećenijih sportskih borilišta u Hali 1 Beogradskog sajma. Uz asistenciju badminton trenera i igrača brojni klinci, ali i njihovi roditelji i pratioci, oprobali su se u badmintonu. Istovremeno imali su priliku i da se nadmudruju sa badminton “robotom” za izbacivanje loptica koja je od prošle godine redovan “sparing partner” našim reprezentativcima u Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji. Zovu čarobne igre sa pernatom lopticom ni ove godine nije mogao da odoli ministar omladine i sporta Vanja Udovičić. U društvu kolege iz Crne Gore, ministra sporta i mladih ove zemlje Nikole Janovića, našao se na badminton terenu gde su njih dvojca razmenjivali udarce sa vlasnicama evropskog srebra, Sarom Lončar i Anđelom Vitman. Tom prilikom obojica su čestitali na ogromnom uspehu u Poljskoj. 


Štand BASS, koji je po tradiciji bio jedan od najbolje uređenih na Sajmu sporta, posetili su mnogobrojni prijatelji i kolege iz ostalih sportskih saveza, kao i najviši sportski poslenici naše zemlje, između ostalih, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štepanek, gradski sekretar za sport i omladinu Dragana Pešić-Belojević, državni sekretar Predrag Peruničić, pomoćnik ministra omladine i sporta Darko Udovičić... U sinopsisu i ovogodišnjeg Sajma sporta bila su brojna predavanja i seminari. Stipendisti Ministarstva omladine i sporta, kao i ostali članovi naše reprezentacije, pohađali su kurs Antidoping agencije Srbije, predsednik Upravnog odbora BASS Radomir Jovović, generalni sekretar BASS Andreja Andrić i generalni sekretar Badminton saveza Beograda Miodrag Kaličanin, bili su akteri Seminara za sportske radnike koji je organizovao Sportski savez Srbije, dok su glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir i pomoćni treneri badminton reprezentacija Srbije, Dragan Antić i Nikola Mijačić, učestvovali na Usavršavanju za trenere koje je organizovao Olimpijski komitet Srbije.


Datum: 28.11.2019. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...