x

Ministar Vanja Udovičić o Sajmu sporta

Ministar Vanja Udovičić o Sajmu sporta Foto: Stefan Cvetković

Sajam sporta, koji je održan u Hali 1 Beogradskog Sajma, još jednom je potvrdio snagu srpskog sporta. Na jednom mestu, u tri dana, posetioci su mogli da uživaju u oko 90 sportova, koje su besplatno mogli da probaju. Klinci, ali i stariji, mogli su na terenima da uživaju u dobro poznatoj košarci, fudbalu i odbojci. Ali isto tako da probaju i manje poznate kendo, savate, softbol, slobodno penjanje, kriket i mnoge druge. Najmlađi su čak ispred hale mogli da provozaju auto karting. I sve to besplatno, u organizaciji Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije.

Udovičić: Dođite na Sajam sporta

Sva tri dana predstavnici Ministarstva omladine i sporta, na čelu sa ministrom Vanjom Udovičićem, nekadašnjim uspešnim vaterpolistom, bili su u Hali 1. Ministar Udovičić nam prenosi svoje utiske.

-Prezadovoljan sam i presrećan, što smo u tri dana prezentovali najbolje što srpski sport ima, na jednom mestu. Mislim da je opšti utisak da je Sajam sporta prekratko trajao. Da tri dana nisu dovoljna da se stigne na sve aktivacione zone i da se svaka mogućnost, data perspektiva koja je ukazana na Sajmu iskoristi na pravi način i zbog toga mi je žao – istakao je ministar Vanja Udovičić.

Igre osvojile i Sajam sporta

Po statistikama broj je građana je veći od ranijih godina. U Hali smo videli najviše mladih dečaka i devojčica, ali bilo je i puno ljudi srednjih godina ali i onih starijih.

-Drago mi je što smo uspeli da motivišemo veliki broj građana da se oprobaju u mnogim sportovima, da se uključe i budu sastavni deo aktivacionih zona na Sajmu. Posebno mi je drago što smo oborili broj poseta od tri dana na Sajmu, ali mi je isto tako drago i što smo imali veliki broj građana starijeg doba, koji su isto tako hteli da se oprobaju.

Uz montažne terene i štandove, gde su nacionalni savezi pokazivali svoje kapacitete, u hali pored organizovano je puno predavanja i seminara, što je takođe izazvalo veliku pažnju, poznatih sportista i sportskih funkcionera.

-Da, mi smo hteli da pored pored mogućnosti da se oprobate u nekim sportovima, damo mogućnost i jednog obrazovnog karaktera. Da na Sajmu prvo treneri mogu da imaju svoje edukacije, da treneri prenose znanje na druge trenere. Takođe i da sportisti imaju mogućnost da se usavršavaju kroz seminare, kako Antidoping agencije, tako i Zavoda za sport i medicinu sporta. Ali i da čuju od svetskih priznatih stručnjaka koje smo doveli u Beograd. Znači na jednom mestu zatvorili smo ceo krug sa željom da sistem sporta bude kvalitetniji i bolji. Da omogućimo svima da uživaju i na nađu određeni segment u kome mogu da se pronađu. I ja se iskreno nadam da smo motivisali ljude da već od sutra uđu u sistem sporta i krenu da se bave rekreacijom i sporta – zaključio je Vanja Udovičić.


O SP u atletici

Sportska diplomatija Srbije zabeležila je još jedan veliki uspeh. Beograd je dobio organizaciju Dvoranskog Svetskog seniorskog prvenstva, a vest je saopštena u toku Sajma sporta.

-Ove je pre svega rezultat sistemskog ulaganja u atletiku, pre svega od Vlade Republike Srbije, u zajedničkoj saradnji sa Atletskim savezom Srbije. Građani Srbije će moći da posmatraju svetske asove iz atletike. Ceo svet će moći da vidi kakvi smo dobri domaćini. A naši sportisti će na tom takmičenju pred domaćom publikom moći da ostvaruju svetske rezultate.

Datum: 27.11.2019. Autor: Stefan Cvetković

PROČITAJTE JOŠ...