17. Svetsko prvenstvo u odbojci za žene


Eto Italijanima prilika da zaborave na Berluskonija, Balotelija i blamažu koju su doživeli u Brazilu. Poznavajući njihovi temperament, oni nisu navikli i ne žele da dugo žive u neuspehu u sportu. Zato će oni imati priliku da ponovo osete uspeh, i to pred svojim vlastitim očima, jer će se u "zemlji testenina" održati sedamnaesto Svetsko Prvenstvo u odbojci za žene od 23. septembra do 12. oktobra 2014 godine.

U beležnicama istorije 2014. godina će biti upisana kao prva godina kada je Italija bila domaćin Svetskog Prvenstva u odbojci za žene. To nikada pre nisu radili, ali neće to biti veliki problem za temperamentne Italijane. Neće biti problem, jer Italija ima veliku i dugu tradiciji kada je ovaj sport u pitanju, a pogotovo u klupskoj odbojci. Tako da publika savršeno dobro poznaje ovaj sport, a to je jako bitno. To je isto sa Vimbldonom, gde osim savršene organizacije, duga tradicija je urezala tenis u krv svim britancima. Da li će 2014. godina stajati i kao druga godina kada je Italija uspela da osvoji takmičenje, ostaje da vidimo.

Takmičenje po grupama će se održati u četiri grada. U tom periodu će biti stavljena mala senka na Olimpiko u Rimu, Verona necće biti mesto gde će ljudi dolaziti kako bi osetili Shekspirovu strast. Bari će u tom periodu konačno "oživeti" kada je sport u pitanju, a Trst neće biti poznat kao najveća luka na Jadranskom moru, već kao domaćin grupa na ovako velikom događaju. Ova četiri grada će ugostiti po 6 najboljih reprezentacija na svetu, a po 4 reprezentacije će proći u narednu fazu. Utakmice će biti igrane od 23.-28. septembra. Jedini slobodni dan biće 26 septembar. To će biti dan kada će italijani moći da odmore od odbojke i da na miru razmišljaju, da li je Alegri na klupi Juventusa najveći promašaj ili najveći pogodak u istoriji italijanskog klupskog fudbala.

U drugoj fazi takmičenja će biti oformene dve nove grupe sa po 8 reprezentacija, a plasman u treću fazu će izboriti po 3 najbolje reprezentacije iz obe grupe. Bari, Trst, Verona i Modena će biti gradovi, koji će ugostiti 16. najboljih reprezentacija na svetu. Mečevi prvog kola će se igrati 1. i 2. oktobra, a preostala dva kola 4. i 5. oktobra.

U trećoj fazi će početi pravo zahuhtavanje, a po 2 najbolje reprezentacije iz obe grupe će obezbediti plasman u polufinale. Milano će biti svedok "epicentra ludila", jer će se u "gradu mode", održavati treća faza takmičenja kao i sama završnica. Polufinalne utakmice će se odigrati 11. oktobra, a finale i meč za treće mesto 12 oktobra.

A GRUPA - RIM: ITALIJA, NORSEKA 2 (najverovatnije DOMINIKANSKA REPUBLIKA, NEMAČKA, ARGENTINA, HRVATSKA, TUNIS.
B GRUPA - TRST: SRBIJA, BRAZIL, TURSKA, NORSEKA 4 (najverovatnije KANADA), KAMERUN, BUGARSKA.
C GRUPA - VERONA: NORSEKA 1 (najverovatnije SAD), RUSIJA, TAJLAND, HOLANDIJA, KAZAHSTAN, NORSEKA 6 (njaverovatnije MEKSIKO).
D GRUPA - BARI: JAPAN, KINA, NORSEKA 3 (najverovatnije PORTORIKO), NORSEKA 5 (njaverovatnije Kuba), BELGIJA, AZERBEJDŽAN.Datum: 31.07.2014. Autor: Ile Simjanov

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...