x

Evropsko usavršavanje Kaličanina i Kosojevića

Evropsko usavršavanje Kaličanina i Kosojevića Foto: BSS

Budimpešta je 2. i 3. novembra 2019. bila domaćin kurseva za administratore nacionalnih federacija i organizaciju sportskih događaja koji je orginizovala Evropska badminton konfederacija (BEC) u saradnji sa Svetskom badminton federacijom i Svetskom akademijom sporta. Predstavnici naše zemlje na ovom događaju bili su Miodrag Kaličanin (organizacija sportskih događaja) i Radomir Kosojević (administrator nacionalnih federacija). Pored Srbije, predstavnike na kursevima na kojima su predavači bili menadžeri BEC, Džimi Andersen, Tania Teo, Aleksander Regel, imale su i Hrvatska, Grčka, Vels, Španija, Italija, Litvanija, Letonija, Poljska, Holandija, Ukrajina i Švedska.


“Evropska badminton konfederacija je, u saradnji sa BWF i Svetskom akademijom sporta, nastavila odličnu praksu održavanja kurseva na temu administracije nacionalnih federacija, kao i organizacije badminton događaja. Ovogodišnje izdanje u Budimpešti je u potpunosti ispunilo očekivanja svih učesnika, pa smo u sklopu veoma kreativnih radionica pokrili bitne oblasti poput planiranja i budžetiranja, operativnog upravljanja, postavljanje prioriteta, komunikacije, marketinga, kao i uticaj i razvoj elektronskih medija, platformi i mreža. Takođe, iskoristili smo priliku da razmenimo iskustva i ostvarimo saradnju sa velikim badminton federacijama iz Španije, Italije, Holandije, Poljske, Ukrajine, Litvanije itd...”, kazao je Miodrag Kaličanin.


Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću naših predstavnika kursevima u Mađarskoj.


Datum: 07.11.2019. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...