Novi Sad odbranio titulu prvaka sveta

Foto: KSS

Ekipa Novog Sada odbranila je titulu klupskog prvaka sveta na upravo završenom FIBA 3x3 Finalnom Masters turniru održanom u japanskom gradu Ucunomija.


8. FIBA 3x3 Svetski tur (engl. FIBA 3x3 World tour) održan je u periodu od 18. aprila do 03. novembra 2019. godine, na više lokacija, u organizaciji Međunarodne košarkaške federacije - FIBA u saradnji sa košarkaškim savezima zemalja domaćina.


Ucunomija domaćin finala FIBA 3x3 Svetskog tura 2019


Na finalnom turniru koji je održan 2. i 3. novembra u Ucunomiji učestvovalo je 12 ekipa koje su sakupile najviše poena kroz FIBA 3x3 takmičenja, a među tim ekipama su bile i tri ekipe iz Srbije: Novi Sad, Liman i Zemun.


Prvog dana takmičenja ekipe Novog Sada i Limana uspele su da ostvare plasman u četvrfinale. Liman je, na žalost, završio takmičenje u četvrtfinalu izgubivši od Rige rezultatom 19:14. Novi Sad je u četvrfinalu za protivnika imao litvansku ekipu Šakai, nad kojom je slavio 21:14, da bi u polufinalu savladao letonsku Rigu rezultatom 21:18.U finalu je Novosađane čekala ekipa Prinstona (koja je na putu do finala prvo savladala Harlem, a potom i Amsterdam). Nakon izuzetno tvrde borbe Novi Sad je uspeo da slavi rezultatom 21:17, i na taj način da ponovo osvoji titulu klupskog prvaka sveta (koju su već osvajali 2014, 2015. i 2018. godine).


Najkorisijim igračem Finalnog turnira u Ucunomiji proglašen je igrač Novog Sada Tomislav Ivošev.


Košarkaški savez Srbije čestita ekipi Novog Sada na izuzetnom uspehu koji su postigli kako na ovom finalnom turniru, tako i tokom čitave 3x3 sezone. (Izvor: KSS)


Treba podsetiti da je pre dva dana na istom mestu (u Ucunomiji) muška reprezentacija Srbije i zvanično postala jedna od ekipa koje su ostvarile direktan plasman na predstojeće Olimpijske igre u Tokiju na osnovu plasmana federacije na FIBA 3x3 rang listi.


Srbija na Olimpijskom 3x3 turniru


Datum: 04.11.2019. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...