Uspešna primena Shuttle Time projekta

Foto: BSS

U subotu, 2. novembra, u Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji održan je prvi ovogodišnji kurs za realizatore “Shuttle Time” projekta koji su vodili sertifikovani treneri za obuku u okviru ovog projekta Svetske badminton federacije (BWF) Milan Barbir, inače glavni trener reprezentacija Srbije, i Andreja Andrić, generalni sekretar Badminton saveza Srbije. Polaznici kursa, njih 16 iz osnovnih i srednjih škola iz Tovariševa, Sopota, Gajdobre, Novog Sada, Smedereva, Kraljeva, Petrovca na Mlavi, Obrenovca i Beograda, prvo su prošli teorijski deo u prostorijama Badminton saveza Srbije, a nakon toga i praktični na terenima Nacionalnog badminton centra. 


“Iza nas je još jedno sjajno druženje sa polaznicima “Shuttle Time” kursa. U Nacionalnom badminton centru bilo je mnogo dobre energije i razmene korisnih informacija sa svim učesnicima. Siguran sam da će badminton preko njih pronaći svoje mesto u srcima sve dece i omladine koja ga bude isprobala na ovaj način”, kazao je Milan Barbir. Ovo je ukupno peti kurs za nastavnike koji organizuje Badminton savez Srbije uz punu pomoć i podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Svetske badminton federacije i Evropske badminton konfederacije. Svi polaznici su dobili školske komplete opreme za badminton koji su, pored priručnika u elektronskoj formi i aplikacije za mobilne telefone, potpuno besplatni, a koji će omogućiti uvođenje badmintona u osnovne i srednje škole širom Srbije. 


‘’Interesovanje za ovim vidom obuke i usavršavanja je izuzetno veliko. Badminton savez Srbije će u narednom periodu uložiti dodatne napore da projekat razvoja školskog badmintona doživi još masovniju primenu. Pozivamo sve zainteresovane pojedince i kolektive da nam pridruže’’, izjavio je Andreja Andrić, generalni sekretar BASS.


Inače, primena “Shuttle Time” projekta u Srbiji započeta je 2014. potpisivanjem partnerskog sporazuma između BWF i BASS. Do 2016. se vršila priprema edukativnih materijala i drugih resursa za primenu na teritoriji Republike Srbije (priručnici i planovi za nastavnike na srpskom jeziku, aplikacija za mobilne telefone na srpskom jeziku, obezbeđivanje školskih kompleta i druge opreme za realizaciju nastave). U 2017. se započelo sa realizacijom besplatnih kurseva za obuku nastavnika osnovnih i srednjih škola i sa opremanjem škola specijalizovanim školskim kompletima za badminton. Do sada je više od 80 nastavnika uspešno savladalo kurs i steklo zvanje sertifikovanog nastavnika “Shuttle Time” projekta dok je više desetina škola opremljeno.


Naredni, šesti kurs za nastavnike u okviru Shuttle Time projekta biće održan u Beogradu početkom decembra.


Datum: 04.11.2019. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...