Zavod za sport i medicinu sporta Srbije pred velikim tehnološkim izazovima

Devet meseci uoči održavanja Olimpijskih igara u Tokiju, članice Međunarodne federacije medicine sporta (FIMS) okupile su se protekli vikend u Antaliji radi donošenja strateških odluka kada je reč o pripremama i važnim projektima u predolimpijskom ciklusu. 

Ovom prilikom Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije je prepoznat kao lider u region kada je reč o medicini sporta i uključen u trenutno najaktuelnije svetske trendove i najsavremenije projektne teme na polju genetskog istraživanja i tehnoloških inovacija (poznatih kao savremena telemetrija – medicina budućnosti).

Pomenuta dva projekta su od ogromnog značaja za realizaciju Olimpijskih igara u Tokiju i zahtevaju uključenje strateških članica ovog važnog udruženja, a u tome će posebnu ulogu i mesto imati Nacionalni institut RS što je od velikog značaja za Srbiju. Na skupu koji je održan u impozantnom trenažnom centru „Glorija Sport Arena“ u Antaliji prisustvovalo je ukupno 26 Kolaborativnih centara FIMS-a, a projektni zadaci postavljeni od strane MOK-a (Međunarodnog Olimpijskog Komiteta) su postali izazov svim aktivnim članicama FIMS-a.

Po povratku iz Antalije, vidno zadovoljan budućim zadacima direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Repubike Srbije, Goran Bojović je izjavio: „Skup je bio od ogromne važnosti za Institut, ne samo zbog pozicioniranja naše ustanove i Srbije u najviši vrh međunarodno priznatih udruženja, već i zbog ukazane časti da Institucija koja predstavlja Srbiju ima sposobnosti i kapacitete da odgovori i najvećim projektnim zadacima kakvi su sada pred nama. Radićemo veoma naporno sa svojim saradnicima narednih 10 meseci do Olimpijskih igara u Tokiju na svim projektima u koje smo uključeni. Veoma smo zahvalni na pruženoj prilici da se oprobamo i u oblastima koje su u svetu trenutno najaktuelnije, a to su genetska istraživanja i savremena telemetrija”. 

Početak OI u Tokiju je događaj koji se sa nestrpljenjem isčekuje u narednoj godini, ali i prvi zajednički rezultati pomenutih projekata.

Datum: 31.10.2019. Autor: Cvijeta Radović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...