Održano Prvenstvo Beograda u boćanju

Foto: SSOSIB

Danas, 30. oktobra 2019. godine,  u Sportskom centru „Olimp“ na Zvezdari održano je prvenstvo Beograda u boćanju za osobe sa invaliditetom.


Oko 100 takmičara, oba pola, svih uzrasta i vidova invaliditeta – članovi novoosnovanih klubova za boćanje, sportskih udruženja, škola i dnevnih boravaka, nadmetali su se za zvanje najboljih u ovoj godini a najbrojniji su bili članovi Saveza za cerebralnu i dečju paralizu što i nije čudno obzirom da je ova disciplina i prihvaćena kao vid sporta pripadnika ove populacije.


Najbolji boćaroši Beograda za prestiž na Olimpu


Najuspešnija ekipa u kategoriji osoba sa telesnim oštećenjem bila je ekipa Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara „ Dunav „ ispred ekipe CDP Zmajevi i ekipe SU OSI „ Pobednik „. U kategoriji osoba sa oštećenjem gornjih ekstremiteta pobedu je odnela ekipa SU OSI „ Pobednik „ ispred ekipa CDP Rode i CDP Tajfun.Među pionirima ( kategorija osoba sa telesnim oštećenjem ) najviše uspeha imala je ekipa Specijalne bolnice za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju ispred učenika OŠ „ Miodrag Matić „. U kategoriji osoba sa intelektualnim teškoćama pobednik je ekipa Udruženja „ Živimo zajedno „ koja je u finalu savladala ekipu Dnevnog boravka Voždovac.


Uspešan organizator prvenstva bio je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda u saradnji sa Društvom za sport i rekreaciju invalida opštine Zvezdara  uz podršku Grada Beograda preko Sekretarijata za sport i omladinu i Sekretarijata za socijalnu zaštitu i Gradske opštine Zvezdara.


Datum: 30.10.2019. Autor: Aleksandar Vujčić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...