x

Održano Prvenstvo Beograda u boćanju

Održano Prvenstvo Beograda u boćanju Foto: SSOSIB

Danas, 30. oktobra 2019. godine,  u Sportskom centru „Olimp“ na Zvezdari održano je prvenstvo Beograda u boćanju za osobe sa invaliditetom.


Oko 100 takmičara, oba pola, svih uzrasta i vidova invaliditeta – članovi novoosnovanih klubova za boćanje, sportskih udruženja, škola i dnevnih boravaka, nadmetali su se za zvanje najboljih u ovoj godini a najbrojniji su bili članovi Saveza za cerebralnu i dečju paralizu što i nije čudno obzirom da je ova disciplina i prihvaćena kao vid sporta pripadnika ove populacije.


Najbolji boćaroši Beograda za prestiž na Olimpu


Najuspešnija ekipa u kategoriji osoba sa telesnim oštećenjem bila je ekipa Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara „ Dunav „ ispred ekipe CDP Zmajevi i ekipe SU OSI „ Pobednik „. U kategoriji osoba sa oštećenjem gornjih ekstremiteta pobedu je odnela ekipa SU OSI „ Pobednik „ ispred ekipa CDP Rode i CDP Tajfun.Među pionirima ( kategorija osoba sa telesnim oštećenjem ) najviše uspeha imala je ekipa Specijalne bolnice za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju ispred učenika OŠ „ Miodrag Matić „. U kategoriji osoba sa intelektualnim teškoćama pobednik je ekipa Udruženja „ Živimo zajedno „ koja je u finalu savladala ekipu Dnevnog boravka Voždovac.


Uspešan organizator prvenstva bio je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda u saradnji sa Društvom za sport i rekreaciju invalida opštine Zvezdara  uz podršku Grada Beograda preko Sekretarijata za sport i omladinu i Sekretarijata za socijalnu zaštitu i Gradske opštine Zvezdara.


Datum: 30.10.2019. Autor: Aleksandar Vujčić

PROČITAJTE JOŠ...