Srbija bolja od Češke u 1. kolu Evropskog prvenstva

Foto: SAAF

Reprezentacija Srbije pobedila je Češku Republiku sa 16:0 u prvom kolu Evropskog prvenstva. Utakmica je odigrana na Gradskom stadionu u Požarevcu pred skoro 1500 gledalaca. Srbija će za dve nedelje igrati protiv prvaka Evrope Francuske i ukoliko napravi podvig igraće F4 za titulu prvaka Evrope.

Srbija je odlično krenula novi ciklus Evropskog prvenstva. Odbrana je zaustavila svaki napad Čeha, a Stefan Đurić i Goran Zec postigli su po tačdaun, dok je Željko Stegnjaja pogodio je jedan PAT i jedan field goal za konačan rezultat 16:0. Srbiji će biti određen plasman i naredne akcije reprezentacije na osnovu rezultata utakmice sa Francuskom. Meč protiv Francuza igra se 9. novembra u Lilu.

Ukoliko savlada Francusku reprezentacije Srbije će sledeće godine igrati finalni turnir na koji će se plasirati četiri ekipe, po jedna iz svake divizije A grupe. Pobedom protiv Češke Srbija je već obezbedila i opstanak u A grupi, a ukoliko ne bude uspešna u Lilu očekuje je razigravanje od 5. do 8. mesta, tj. borba za novi najbolji plasman u istoriji države. Srbija se trenutno nalazi na 8. mestu u Evropi prema rang listi IFAF (Internacionalne federacije američkog fudbala).

Za veoma kratko vreme postojanja američkog fudbala u Srbiji, naša reprezentacija napravila je velike uspehe. Prvi put je ligaško takmičenje organizovano 2003. godine, a 16. oktobra 2005. godine reprezentacija Srbije je odigrala prvu, istorijsku utakmicu kada je savladala Sloveniju sa 38:0. To je ujedno bila prva utakmica na kojoj su srpski igrači igrali u punoj opremi.

IFAF je od ove godine započeo organizovanje Evropskog prvenstva u novom formatu. EP će se igrati u dvogodišnjim ciklusima i obezbediće svakoj reprezentaciji dve zvanične utakmice godišnje, što bi trebalo da ubrza napredak ekipa i poveća interesovanje za ovaj sport u Evropi.


Datum: 30.10.2019. Autor: Ilija Jakšić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...