Fudbalski i ljudski kvaliteti na prvom mestu

Foto: FK Novi Pazar

Mnogo više od jedne izgubljene utakmice bole nas ničim izazvane teške optužbe iznesene od strane pojedinca kod kojeg je naprasno proradila naknadna pamet. 


Slavko Matić izvršio prozivku u Novom Pazaru


Dragan Đukanović, trener Sinđelića, glumio je finog gospodina po završetku utakmice, da bi samo dan kasnije najogavnijim govorom mržnje krenuo u medijsku ofanzivu s ciljem da sroza ugled Novog Pazara, i kluba i grada. 


Sve što ovih dana izgovara čini svesno, sa predumišljajem i iz najnižih pobuda. Zavisno od uređivačke politike glasila kome se poverava, gradira i uveličava stvarnost viđenu iz njegovog ugla do nivoa koji sa istinom nema ničeg zajedničkog. 


Grad Novi Pazar je multietnička sredina, takav je i klub. Od samog nastanka kluba igrački fond temeljio se na fudbalskim i ljudskim kvalitetima igrača, nikada po osnovama nacionalne pripadnosti. Izuzetak nije ni ova sezona. Tim sastavljen od igrača različitih nacionalnosti, radom, druženjem i saradnjom na terenu i van njega, kao i ponašanjem, ali i konstantnim prisustvom u vrhu tabele na najbolji način pokazao je da izvanredno funkcioniše. 


Tako uspostavljen koncept neće i ne može da sruši neko kome je jedini cilj da blati jedinstven fudbalski ambijent na našem stadionu, a izgleda da mu je jedna od ozbiljnijih namera bila i unošenje nemira u na ovakvim principima formiran tim.

   

Uspeli smo brže nego je iko mogao i da pretpostavi da vratimo publiku na tribine. Iz nedelje u nedelju sa strane svih klubova koji su nam dolazili u goste dobijali smo najiskrenije pohvale za gostoprimstvo i organizaciju utakmica. Naši fudbalski prijatelji u prvi plan stavljali su atmosferu na stadionu, iz sve snage navijajući da se brojna posećenost i pozitivan ambijent ukorene i na ostalim stadionima. 


Novom Pazaru poraz od Sinđelića nije prvi u sezoni na svom terenu, pre nešto više od dve nedelje fudbaleri Bačke odneli su bodove i aplauze naše publike. Dragan Đukanović je jedini video i čuo ono što niko pre njega ove sezone nije, pa se s pravom svi u klubu pitamo, šta se krije iza izmišljotina kojima pokušava da zapali ne samo fudbalsku javnost u zemlji? 


Namerno ili ne izbegao je da iznese bar jednu reč samokritike, odnosno kritike za svoje igrače, a mnogo je razloga bilo za jedan takav potez. Posle svega što je proizvela njegova glava i ne čudi nas što je ostao nem, jer je njegov um očigledno konstruisan da poput patološkog lažova obmanjuje i iznosi neistine.


Nacionalističkih povika bilo koje vrste, posebno onih na kojima Đukanović insistira  vođen nama nejasnim motivima, tvrdimo, nije bilo i ne služe mu na čast. Zbog celokupne javnosti i naših pristalica iz Novog Pazara i van njega dužnost nam je bila da se oglasimo povodom prostačkog i bezrazložnog napada od strane Đukanovića, kome ne želimo da dajemo na važnosti, pošto smo protiv dotične persone zbog povrede ugleda, časti i iznošenja neistina već podneli tužbu. 


Koliko daleko može da ide čovek bez trunke morala da se videti iz njegovog prikaza pune limenke koka-kole koja ga pogađa u leđa. Da je to još jedna od njegovih gnusnih laži potvrdiće snimci sa kamere koji se dostavljaju FSS, a koji će poslužiti kao dokazni materijal u postupku koji ćemo pred relevantnim institucijama voditi protiv Đukanovića.       

Datum: 29.10.2019. Autor: FK Novi Pazar

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...