x

Radnički sigurnom igrom do novih bodova

Radnički sigurnom igrom do novih bodova Foto: RK Radnički

Rukometaši Radničkog su u okviru 4-og kola Super B lige deklasirali ekipu Žitorađe rezultatom 41-17, poluvreme 20-10 i tako ostali usamljeni na čelu tabele.

Početno vođstvo (0-2) i egal rezultat do devetog minuta (4-4) je bilo bukvalno sve što je podmlađena ekipa Žitorađe uspela da uradi u Kragujevcu. Stručni štab Radničkog je na parket izveo postavu bez četvorice standardnih prvotimaca u nameri da pruži šansu i minutažu svim igračima. Od desetog minuta na terenu je postojao samo domaći tim, koji je svojim najjačim oružjem, agresivnom igrom u odbrani razvio veliki broj kontranapada koje je uspešno realizovao i na veliki odmor se otišlo dvocifrenom prednošću, 20-10.

Radnički prejak za Jagodince

I drugi deo igre je protekao u istom ritmu. Kragujevčani su konstantno povećavali prednost, Nenad Lekić je začarao mrežu, sevale su kontre koje su uspešno realizovali mladi krilni igrači Mutavdžić i Ristić. Važno je napomenuti da je prve superligaške golove postigao 17-to godišnji Veljko Petrović, a na teren se posle tronedeljne pauze vratio kreator igre Stefan Stanojev, čija će kreativnost i brzina biti preko potrebna u nastavku takmičenja. Tako kombinovana postava je utakmicu privela kraju rezultatom 41-17.   

U redovima Radničkog su se golgeterski istakli Miloš Mutavdžić sa 14 i Vasilije Ristić sa  6 pogodaka, dok  je kod gostiju prednjačio Dejan Ilić  sa 7 postignutih golova. 

Trijumf Radničkog na premijeri u Jezeru

Igrač utakmice: Miloš Mutavdžić

RK Radnički  – RK Žitorađa: 41-17 (20-10)

Kragujevac: SBB Hala “Jezero”. Gledalaca :60
Sudije: Bojan I Goran Tepavčević 
Sedmerci: Radnički 2 (2), Žitorađa 5 (4)
Isključenja: Radnički 10 min, Žitorađa 2 min

RadničkiStošić 4, Ristić 6, Mutavdžić 14, Lekić ( 20 odbrana), Dobrosavljević , Knežević 1, M.Stevanović 4, Radenović 5, Stanojev 3, Bogdanović , Jovanović, Tomić , Janićijević 2, Medić, Petrović 2.

Žitorađa:   Genčić ( 6 odbrana), Stojanović, Marković 4, Vukadinović 2, Ranđelović, Slavković ( 1 odbrana), Ilić 7, Maljević 3, Kostić, Mutavdžić, Pekas 1, Filipović. 

Narednog vikenda Radnički  gostovati u Negotinu, ekipi “Hajduk Veljko”.


Datum: 13.10.2019. Autor: Saša Jančić

PROČITAJTE JOŠ...