Održana 5. trka sa bojama Kids Color Running

Foto: Jelena Bekvalac

Jedna od najpopularnijih i najuzbudljivijih tematskih trka u svetu, čija je osnovna karakteristika posipanje učesnika bojama organskog održana je petu godinu zaredom u beogradskom Hajd parku pod nazivom Kids Color RUNNING


Najbrže prijavljenih 350 malih trkača trčalo je najšareniju trku na svetu u čistoj Color RUNNING beloj majici, a volonteri su ih na svakih stotinu pređenih metara zasipati najveselijim bojama tako da su mališani trku završiti obojeni od glave do pete.


5. trka s bojama - Kids Color RUNNING 2019


Nakon zagrevanja na startu su se u 10 sati našli najmlađi trkači (do 4 godine) i trčali su 100m. Pobednik trke za najmađe bio je Nemanja Kraković. Za njim je kroz ciljnu kapiju utrčao Luka Veličković a treća je bila Lenka Marković. Za najmađima su na startnu liniju došli oni malo stariji trkači (od 5 do 7 godina) koji su trčali 300m. Prvo mesto na drugoj trci podelili su blizanci Uroš i Lena Vukašinović, drugi je bio Mateja Miladinović a treći Veljko Mihajlović. U 11 sati na startnu liniju stali su najstariji mališani (od 7 do 10 godina) koji su i zatvoriti ovogodišnju trku tako što su pretrčali ukupno 700m.  Prvo mesto osvojio je Pupovac Lazar, drugo Katić Tara a treće Vukašin Marković.


Kao i svake godine ova vesela sportska manifestacija ne bi bila moguća bez pomoći mnogobrojnih vrednih volontera koji će, pre svega, učesnike posipati bojama. Svaki mali trkač koji je uspešno obojen završio trku dobio je medalju i kesicu s organskom Holi bojom, a najbrži u svakoj kategoriji dobili su pehare i vredne nagrade koje je pripremio brend Nike. 


Trka s bojama color RUNNING inspirisana je festivalom boja HOLI kojim svake godine hiljade ljudi širom sveta obeležavaju sreću novih početaka. Trka je amaterskog karaktera s ciljem da promoviše vrednosti drugarstva, motivacije i zabave. To znači da je namenjena rekreativcima i svima koji bi da probaju nešto drugačije. Boje koje se koriste su organskog porekla, namenjene su ishrani i lako se skidaju jednostavnim pranjem vodom.


Organizator trke s bojama Kids Color RUNNING 2019 je AK RUNNING. Podrška i koorganizator trke je Savez za rekreaciju i fitnes Beograda. Partneri trke su Gradska opština Savski venac, DKC Majdan i Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda.  


Datum: 29.09.2019. Autor: Milena Berić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...