Srebro i dve bronze prvog dana Balkanijade

Foto: Hristina Vlahović / VSS

Na Savskom jezeru je počelo Prvenstvo Balkana, koje su otvorili Dorin Alupei, generalni sekretar Balkanske veslačke asocijacije, i Darko Majstorović, predsednik Veslačkog saveza Srbije. Naše veslačke nade su uzele medalje u tri od devet trka u kojima smo prvog dana imali takmičare (ukupno 11). 

Balkanijada na Adi Ciganliji

Srebrna medalja je sa 6.44,54 pripala Ranku Samardžiji i Dušanu Beliću u juniorskom dvojcu. Zlato, koje su osvojili Turci, izmaklo im je za pola sekunde.

Bronzu su uzeli juniorski četverac skul u ženskoj konkurenciji u sastavu Nikolina Đorđević, Anđa Simić, Ksenija Kaluđerović i Maša Bugarski (6.47,85), a u muškoj juniorski dubl skul Rastko Ratajac i Ivan Katić (6.33,57).

Četvrta mesta su zauzeli Aleksa Mohora u juniorskom skifu (7.41,36), Boris Lončar i Lazar Banjac u kadetskom dubl skulu (7.00,41), juniorski četverac Nikola Soldatović, Nikola Kolarević, Slavko Savić i Todor Stanković (6.15,32), Svetlana Milošević u skifu za kadetkinje (8.19,69) i kadetski osmerac Veljko Vukašinović, Dušan Popović, Vuk Marković, Petar Samardžija, Nemanja Luledžija, Aleksandar Kuzmanović, Strahinja Janković, Luka Delić i kormilar Lazar Ivković (5.58,64). Njima je umalo izmaklo treće mesto, jer su Grci osvojili bronzu s 5.57,21. 

Ognjen Srbinović u juniorskom skifu bio je peti (7.25,22).

Najuspešniji su prvog dana bili Rumuni i Grci sa po četiri zlata.

U nedelju se nastavlja, a i završava Balkanijada. Odmah u prvoj trci, u 10 časova, boriće se kadetski četverac koga čini polovina iz osmerca Luledžija, Kuzmanović, Janković i Delić.

U 10.15 časova u četvercu skulu za kadetkinje veslaju Milica Mladenović, Milka Zdjelar, Marija Jakoviljević  i Ljubica Tešmanović, a u 10.45 u dvojcu za kadete Miloš Kolarević i Matija Rajković.

U 11 časova nastupaju dve posade juniorskog četverac skula. U jednoj su Ognjen Srbinović, Rastko Ratajac, Ivan Katić i Boško Kostić, a u drugoj Veselin Duratović, Branko Milošević, Jovan Ljuna i Vuk Švabić. U 11.15 ogledaće se ženski juniorski dvojac Iva Lazić i Minja Vizi. Andrijana Mijailović takmičiće se u juniorskom skifu u 11.30.

U 11.45 kreće kadetski četverac skul Veljko Vukašinović, Dušan Popović, Vuk Marković i Petar Samardžija, a u podne u okršaju juniorskog dubl skula Nikolina Đorđević i Anđa Simić.

U 12.15 časova, u poslednjem nadmetanju Balkanijade, i u juniorskom osmercu imaćemo dva čamca. I u ovoj trci, kao i u juniorskom četverac skulu, iskoristili smo pravo da kao domaćini prijavimo i drugu posadu, koja će i van konkurencije da stekne dragoceno iskustvo.

U prvoj, glavnoj, biće Ranko Samardžija, Dušan Belić, Nikola Soldatović, Nikola Kolarević, Đorđe Grubor, Dušan Stefanović, Slavko Savić, Todor Stanković i kormilar Lazar Ivković, a u drugoj Andrija Jevtić, Viktor Šušić, Miroslav Jovanović, Todor Marković, Darko Mališić, Igor Martinović, Petar Šavrljuga, Konstantin Šujić i kormilar Nemanja Graovac.

Datum: 15.09.2019. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...