x

Balkanijada na Adi Ciganliji

Balkanijada na Adi Ciganliji

Ljubitelji veslanja imaće priliku da u subotu i nedelju na Savskom jezeru budu svedoci trka na Balkanskom šampionatu. U goste nam dolaze posade iz Bosne i Hercegovine, Grčke, Bugarske, Rumunije, Turske i Severne Makedonije. Na marginama takmičenja biće održan Kongres Balkanske veslačke asocijacije.

Oba dana program počinje u 10 časova. U subotu je 11 trka, a u nedelju jedna manje. 

Srbiju predstavlja 18 čamaca. 

U subotu, u 10.15 časova, kreće naš prvi takmičar. To je skifista Aleksa Mohora u kadetskoj konkurenciji. U dubl skulu za kadete u 10.30 časova veslaju Boris Lončar i Lazar Banjac, a u juniorskom četveracu u 10.45 Nikola Soldatović, Nikola Kolarević, Slavko Savić i Todor Stanković.

U 11 je trka četverac skula za juniorke. Naš je u sastavu Nikolina Đorđević, Anđa Simić, Ksenija Kaluđerović  i Maša Bugarski. U 11.15 u juniorskom dvojcu nadmetaće se Ranko Samardžija i Dušan Belić.

U juniorskoj konkurenciji skifista predstavljaće nas Ognjen Srbinović u 11.30, a u dubl skulu u 11.45 Rastko Ratajac i Ivan Katić.

Svetlana Milošević u podne kreće u trku kadetskih skifova. U 12.30 časova, u poslednjoj trci prvog dana, na stazu će kadetski osmerac. U njemu će biti Nemanja Luledžija, Aleksandar Kuzmanović, Strahinja Janković, Luka Delić, Veljko Vukašinović, Dušan Popović, Vuk Marković, Petar Samardžija i kormilar Lazar Ivković.

U nedelju, odmah u prvoj trci, boriće se kadetski četverac koga čine Luledžija, Kuzmanović, Janković i Delić.

U 10.15 časova, u četvercu skulu za kadetkinje veslaju Milica Mladenović, Milka Zdjelar, Marija Jakoviljević  i Ljubica Tešmanović, a u 10.45 u dvojcu za kadete Miloš Kolarević i Matija Rajković.

U 11 časova nastupaju dve posade juniorskog četverac skula. U jednoj su Ognjen Srbinović, Rastko Ratajac, Ivan Katić i Boško Kostić, a u drugoj Veselin Duratović, Branko Milošević, Jovan Ljuna i Vuk Švabić. U 11.15 ogledaće se ženski juniorski dvojac Iva Lazić i Minja Vizi. Andrijana Mijailović takmičiće se u juniorskom skifu u 11.30.

U 11.45 kreće kadetski četverac skul Veljko Vukašinović, Dušan Popović, Vuk Marković i Petar Samardžija, a u podne u okršaju juniorskog dubl skula Nikolina Đorđević i Anđa Simić.

U 12.15 časova, u poslednjem nadmetanju Balkanijade, i u juniorskom osmercu imaćemo dva čamca. I u ovoj trci, kao i u juniorskom četverac skulu, iskoristili smo pravo da kao domaćini prijavimo i drugu posadu, koja će i van konkurencije da stekne dragoceno iskustvo.

U prvoj, glavnoj, biće Ranko Samardžija, Dušan Belić, Nikola Soldatović, Nikola Kolarević, Đorđe Grubor, Dušan Stefanović, Slavko Savić, Todor Stanković i kormilar Lazar Ivković, a u drugoj Andrija Jevtić, Viktor Šušić, Miroslav Jovanović, Todor Marković, Darko Mališić, Igor Martinović, Petar Šavrljuga, Konstantin Šujić i kormilar Nemanja Graovac.

Datum: 13.09.2019. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...