Biševac: Novi Pazar pokazao svetsku dimenziju

Foto: Grad Novi Pazar

I Novi Pazar je upisan na svetskoj karti, kao jedan od gradova koji je organizovao atletski polumaraton. Mnogi kažu da je polumaraton nešto što bi svako ko voli sport trebalo da proba, a Pazarci i gosti koji su nastupili na njemu, prezadovoljni su. Domaća atletičarka Teodora Simović i Kenijac Stenli Kipruto pobednici su polumaratona.

I Novi Pazar ima maraton

Uz preko 100 profesionalnih trkača, na trci je učestvovalo i preko hiljadu rekreativaca, a trku je završio i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Bihorac. On se na početku trke, pojavio zajedno sa direktorom Sportskog saveza Novog Pazara Emirom Mehmedovićem, izazvavši oduševljenje prisutnih.

-Pazarski polumaraton je pokazao drugu, svetsku dimenziju našeg grada. Druženje, zabava, promocija trčanja i zdravog života, su poruke koje su poslate u svet. Pokazali smo da smo grad sporta mladih ljudi i dobrih domaćina. Hoteli su bili puni, kafići takođe, atmosfera je bila sjajna. Verujem da će ovo postati tradicija. Želimo da budemo lideri u regionu ne samo u sportu, već i u turizmu i drugim oblastima. Nadam se da su svi gosti poneli lepe uspomene iz grada koji spaja i da će nam se ponovo vraćati – istakao je gradonačelnik Nihat Biševac.

Pokrovitelj polumaratona je bio Grad Novi Pazar uz tehničke partnere Sportski savez Novog Pazara i Atletski klub Novi Pazar.

Rezultati: Muškarci – 1. Stenli Kipruto 1:10,40; 2. Milan Mitrović 1:13,26; 3. 1:14,45; Devojke – 1. Teodora Simović 1:17,12; 2. Biljana Kirađi 1:26,39; 3. Nevena Jovanović 1:30,20.

Datum: 10.09.2019. Autor: M Božić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...