x

Odbojkašice Srbije bolje od Rumunije u osmini finala EP

Odbojkašice Srbije bolje od Rumunije u osmini finala EP Foto: OSSRB

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, aktuelni prvak Evrope, plasirala se u četvrtfinale XXXI EP 2019. u Ankari. Srbija je danas u Ankara Areni, u osmini finala, savladala Rumuniju sa 3:0, po setovima 25:20, 25:17 i 25:23, posle 81 minuta igre.


Evropsko prvenstvo u odbojci za žene 2019 održaće se u periodu od 23. avgusta do 08. septembra 2019. godine, u Mađarskoj, Poljskoj, Slovačkoj i Turskoj, u organizaciji Odbojkaškog saveza Mađarske i Odbojkaškog saveza Poljske, Odbojkaškog saveza Slovačke i Odbojkaškog saveza Turske, a pod pokroviteljstvom Evropske odbojkaške federacije (CEV).


Raspored utakmica i rezultati - Evropsko prvenstvo u odbojci za žene 2019


Nisu briljirale izabranice Zorana Terzića protiv Rumunije, ali su odigrale dovoljno dobro za trijumf vredan plasmana u četvrtfinale. Sigurnom igrom seniorke Srbije su rutinski dobile meč. I pored činjenice da je najteže igrati mečeve u kojima je pobednik unapred poznat, Srbija je pored kvaliteta, pokazala i ozbiljnost u igri, posebno u završnicama setova.


Odbojkašice Srbije najbolje u Grupi A na EP


Odbojkašice Srbije će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika meča Azerbejdžan – Bugarska, u sredu, 4. septembra od 16.00 časova po našem vremenu, uz direktne prenose na RTS 1 i TV Arena Sport 1.


Četvrtfinalni mečevi će se odigrati u Turskoj i Poljskoj, s tim da će pobednici osmine finala iz Mađarske otputovati u Tursku, a iz Slovačke u Poljsku.


Polufinalne utakmice, kao i meč za treće mesto i finale, odigraće se u Ankari, u Turskoj. (Izvor: OSSRB)


Datum: 01.09.2019. Autor: OSSRB

PROČITAJTE JOŠ...