x

Odbojkašice Srbije protiv Rumunije u osmini finala na EP

Odbojkašice Srbije protiv Rumunije u osmini finala na EP Foto: OSSRB

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, aktuelni prvak Evrope, igraće u osmini finala XXXI EP 2019. u Ankari (nedelja, 1. septembar) protiv Rumunije, od 16.00 časova po našem vremenu, uz direktne prenose na RTS 1 i TV Arena Sport 1. Pobednik meča Srbija – Rumunija igraće u četvrtfinalu protiv pobednika duela Azerbejdžan – Bugarska.


Evropsko prvenstvo u odbojci za žene 2019 održava se u periodu od 23. avgusta do 08. septembra 2019. godine, u Mađarskoj, Poljskoj, Slovačkoj i Turskoj, u organizaciji Odbojkaškog saveza Mađarske i Odbojkaškog saveza Poljske, Odbojkaškog saveza Slovačke i Odbojkaškog saveza Turske, a pod pokroviteljstvom Evropske odbojkaške federacije (CEV).


Raspored utakmica i rezultati - Evropsko prvenstvo u odbojci za žene 2019


U Ankari će u osmini finala igrati i Turska – Hrvatska. Pobednik tog duela će u četvrtfinalu igrati sa pobednikom meča Holandija – Grčka. U drugom delu žreba, u Lođu će igrati Nemačka – Slovenija i Poljska – Španija, a u Bratislavi Italija – Slovačka i Rusija – Belgija.


Četvrtfinalni mečevi će se odigrati u Turskoj (sreda, 04.seotembar 2019.) i Poljskoj, s tim da će pobednici osmine finala iz Mađarske otputovati u Tursku, a iz Slovačke u Poljsku.


Odbojkašice Srbije najbolje u Grupi A na EP


Polufinalne utakmice, kao i meč za treće mesto i finale, odigraće se u Ankari, u Turskoj. 


Seniorke Srbije (Jugoslavije, Srbije i Crne Gore) igrale su na 18 od do sada 30 odigranih šampionata i osvojile 5 medalja: 2 zlatne (2011. u Beogradu i 2017. u Bakuu), 1 srebrnu (2007. u Luksemburgu) i 2 bronzane (1951. u Parizu i 2015. u Roterdamu). (Izvor: OSSRB)


Datum: 01.09.2019. Autor: OSSRB

PROČITAJTE JOŠ...