Dvojac ide na Olimpijske igre dogodine

Foto: Ivana Vlahović / VSS

Martin Mačković i Miloš Vasić pobedili u B finalu, a tako su obezbedili kvotu za dvojac za Tokio 2020.

Vrhunac sezone u predvorju Olimpijskih igara

Svetska prvenstva se u veslanju održavaju svake godine, a na olimpijske igre se ide možda jednom u životu. Martin Mačković i Miloš Vasić, svesni da u polufinalu nisu bili na visini zadatka (peto mesto), dali su i poslednji atom snage da se pobedom u B finalu domognu olimpijske karte, iako im je u toj trci za odlazak u Zemlju izlazećeg sunca dogodine već iz Otenshajma bilo dovoljno samo da ne budu poslednji. 

Sve vreme su bili drugi, držeći pun ritam i vrebajući priliku da i preteknu vodeće Kanađane. Veslajući iz petnih žila, to su i učinili u samoj završnici. Razlika između njih kao pobednika i drugoplasiranog čamca iz Kanade bila je 37 stotih delova sekunde. Ostaje žal za finalom svakako, ali su s popravljenim utiskom i vizom za Tokio ispunili plan. Suma sumarum, sedmi su među 29 čamaca koji su se takmičili kraj Linca.

Četverac četvrti u polufinalu

Nedugo zatim u B finalu se ogledao četverac Igor Đerić, Veselin Savić, Nenad Beđik i Viktor Pivač. Bili su peti od početka do kraja. Zadatak im je bio i zahtevniji jer je iz B finala u njihovoj disciplini olimpijska karta čekala samo dva prvoplasirana čamca. Uzeli su ih Holanđani i Švajcarci. Četverac je ukupno zauzeo 11. mesto  među 22 posade.

U nedelju, poslednjeg dana 49. šampionata sveta, u C finalu, za plasman od 13. do 18. mesta, nadmetaće se skifista Aleksandar Filipović (11.06 č) i nešto ranije naš jedini ženski čamac Milica Slijepčević i Jovana Arsić u dubl skulu (10.56 č). 

Njih, kao i četverac, očekuje još jedna prilika da se domognu olimpijske kvote. Za sve tri discipline se u dopunskim kvalifikacijama dogodine dele po dve vize.

Mačković i Vasić popustili u polufinalu

Podestimo da je Miloš Stanojević u skifu za lake veslače, što nije olimpijska disciplina, bio četvrti u C finalu, a ukupno 16. među 32 učesnika.     

REZULTATI

B finale

Dvojac: Mačković, Vasić (Srbija) 6.33,91, Langerfeld, Mekejb (Kanada) 6.34,28, Smit, Britejn (Južna Afrika) 6.35,04, Kozmijuk, Tudoša (Rumunija) 6.35,53, Furman, Valadzko (Belorusija) 6.38,13, Bolding, Džeferi (Velika Britanija) 6.40,65.

Četverac: Holandija 6.07,45, Švajcarska 6.08,13, Francuska 6.12,81, Nemačka 6.14,03, Srbija 6.15,70, Južna Afrika 6.16,22.

Datum: 31.08.2019. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...