x

Određen sastav za Evropsko prvenstvo: Nove olimpijske vize na meti u Bolonji

Određen sastav za Evropsko prvenstvo: Nove olimpijske vize na meti u Bolonji

Stručni štab Streljačkog saveza Srbije odredio je sastav reprezentacije za Evropsko prvenstvo malokalibarskim oružjem, koje će biti održano u Bolonji (12 – 27.septembar).


Poslednje dileme oko sastava, vezane za juniorski deo ekipe, razrešene su minulog vikenda na Prvenstvu Srbije u Novom Sadu.


Srbiju će predstavljati osmoro strelaca u seniorskoj i šestoro u juniorskog konkurenciji.


Puška, seniorke: Andrea Arsović (Partizan), Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790), Ivana Anđušić Maksimović („Akademija Maksimović“).


Puška seniori: Milutin Stefanović, Stevan Pletikosić (obojica „Čika Mata“), Milenko Sebić (Crvena zvezda).


Pištolj seniorke: Zorana Arunović (Olimpik 011), Jasmina Milovanović (Smederevo).


Puška juniorke: Marija Kolarević (Jedinstvo), Lara Canić (Niš 1811), Ivana Marić (Policajac).


Puška juniori: Marko Ivanović („Čika Mata“), Aleksa Mitrović (Novi Beograd – Ušće), Dimitrije Gaćeša (Mladost).


Uz strelce će biti sportski direktor SSS Dragan Marković, zatim Dragan Donević, šef stručnog štaba i selektor za pušku, Jelena Arunović, selektor za pištolj, članovi stručnog štaba SSS Ivan Manojlović i Saša Iker i trener po pozivu Darko Jovanović.


U svim seniorskim olimpijskim disciplinama na EP u Bolonji (MK puška trostav, MK sport pištolj) deliće se po dve olimpijske kvote.


Juniorski deo srpske ekipe je vrlo mlad. Svih šestoro strelaca će debitovati na EP malokalibarskim oružjem, a većina će pravo učešća u juniorskoj konkurenciji imati i na šampionatu Starog kontinenta 2021.godine.


Na prethodnom EP, održanom pre dve godine u Bakuu, srpski seniori su osvojili dve medalje . Ekipa MK pištoljem slobodnog izbora (Damir Mikec, Duško Petrov, Dimitrije Grgić) se okitila zlatom, a Damir Mikec pojedinačnim srebrom. U juniorskoj konkurenciji Milica Babić je bila treća u trostavu.


Srpski reprezentativci pištoljem ove godine neće jurišati na novo zlato. Malokalibarski pištolj slobodnog izbora je u međuvremenu izgubio status olimpijske discipline. Opredeljenje SSS i stručnog štaba je da se naši reprezentativci fokusiraju na discipline olimpijskog programa, pa je na kraju odlučeno da strelci pištoljem ne učestvuju na EP u Bolonji. Prošle godine, na Svetskom prvenstvu u svim disciplinama  u Čangvonu Mikec, Grgić i Petrov su osvojili srebro, a Mikec je bio drugi u pojedinačnoj konkurenciji MK pištoljem slobodnog izbora. I tada je našim strelcima u prvom planu bila olimpijska disciplina vazdušni pištolj. Takmičenje MK pištoljem je u Čangvonu, između ostalog, bilo u sklopu priprema za nastup u disciplini olimpijskog programa.


Datum: 19.08.2019. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...