x

Veliko finale Roda 3×3 prvenstva Srbije u Novom Sadu

Veliko finale Roda 3×3 prvenstva Srbije u Novom Sadu

Posle skoro 40 odigranih turnira širom Srbije, zakazan je termin Finalnog turnira za prvaka Srbije.


U subotu 17. avgusta počev od 15.00 časova na centralnom gradskom trgu Trgu Slobode u Novom Sadu odigraće se završnica svih takmičenja, Finale Roda 3×3 prvenstva Srbije 2019 u kategoriji seniora i seniorki. Seniorsko finale se očekuje oko 22 časa. Finalni dan možete pratiti putem YouTube-a Najbolje muške seniorske ekipe koje su ostvarile plasman preko kvalifikacionih turnira u Srbiji boriće se za titulu prvaka države i brojne vredne i prestižne nagrade. Među ekipama su i naše ekipe koje su rangirane među deset najbolji evropskih i svetskih ekipa u basketu 3×3: Novi Sad, Liman, Zemun, Ralja Intergalaktik. To našem Finalnom turniru daje rejting najjačeg evropskog turnira ovog leta.


Kompanije Roda, Triglav osiguranje, Rajfajzen banka i Hajneken Srbija – Laško spremaju poseban i izuzetno atraktivan program Finalnog turnira, koji će biti na nivou standarda najvećih evropskih turnira. Na Trgu će biti postavljena dva specijalizovana terena, montažne tribine za publiku, najkvalitetnije ozvučenje i osvetljenje koje će pratiti i bogat program i atraktivni učesnici i gosti. Očekuje se pravi spektakl.Ekipe koje su ostvarile pravo učešća na turniru su:


1. Novi Sad

2. Liman

3. 3×3 Armagedon

4. Broks

5. Tropa de elite

6. Olimp

7. Avai Vrbas

8. 3×3 Komanda

9. Kragujevac

10. 3×3 Čukarica

11. 3×3 Zemun

12. AK Sekulić

13. Novi Beograd 3×3

14. Ralja Intergalaktik

15. 3X3 Reprezentacija Srbije U18 – specijalna pozivnica

16. Pobednik kvalifikacija


 

Turnir se igra po sledećem sistemu takmičenja:

– 4 grupe po 4 ekipe, u grupi se igra svako sa svakim.

– Dve najbolje plasirane ekipe svake grupe nastavljaju eliminaciono takmičenje za plasman.

– Određivanje takmičarskih grupa, parova i rasporeda takmičenja biće održano posle prijava ekipa i objavljeno u petak 16. avgusta.


Za najuspešnije u svim kategorijama obezbeđene su brojne i vredne finansijske i robne nagrade. Između ostalog najvrednija nagrada (pored finansijskih), je da pobednik ostvaruje plasman i plaćene putne troškove za Kvalifikacioni Masters turnir u Debrecinu.


Pored muškog, održaće se i Finalni turnir u kategoriji žene – seniorke, na kome učestvuju četiri najbolje ekipe koje će kroz četiri meča odlučiti o raspodeli plasmana. Igraju se dve polufinalne utakmice i utakmice za treće i prvo mesto.


U toku turnira biće odigrana i revijalna utakmica između ženske kombinovane selekcije igračica sa prvenstva Srbije i Kine (3×3 svetske prvakinje). (Izvor: KSS)Datum: 17.08.2019. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...