Kragujevčani ponosni na zlatnu devojku

Foto: RK Radnički 1964

Golman kragujevačkog super B ligaša Jelena Pojužina (18) je nedavno sa juniorskom reprezentacijom Srbije osvojila prvo mesto i zlatnu medalju na prvenstvu Evrope B divizije koje je održano u Bugarskoj Varni i tako opravdala poverenje selektora, kao i podršku koju uživa u matičnom klubu.

-Ova medalja i iskustvo koje sam stekla je ogroman iskorak u mojoj karijeri i mnogo mi znači, obzirom da nikad nisam učestvovala na ovako velikom takmimčenju. Prva želja, koja mi se i ostvarila je da uopšte budem član nacionalne selekcije, a osvajanje prvog mesta je dodatni motiv da što više, jače i kvalitetnije treniram i radim i da pokažem i dokažem da poziv u reprezentaciju nije plod sličajnosti - započela je razgovor Jelena.

Sve vreme prvenstva stizala je podrška saigračica iz matičnog kluba:

-Ogromna podrška drugarica iz kluba mi je enormno značila, bile su svaki dan tu za mene i uz mene. Smatram da sam im dala dobar primer da radom, trudom i zalaganjem mogu i one doći do reprezentativnog dresa, osvojiti neko odličje i slušati himnu na postolju.

Jelena je počela da trenira rukomet sa 10 godina u rodnom Svilajncu, a prethodno se bavila ritmičkom gimnastikom. Član Radničkog je od 2017-te godine.

-Kao i svakom mladom sportisti, cilj mi je da zaigram i za seniorsku reprezentaciju Srbije. Moj životni moto je – ko hoće, taj i može. Trudiću se da napredujem i da opravdam ukazano poverenje prvenstveno stručnog štaba Radničkog, kao i rukovodstva reprezentacijezaključila je „zlatna“ Jelena Pojužina.

Datum: 12.08.2019. Autor: R64 media team

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...