x

Kragujevčani ponosni na zlatnu devojku

Kragujevčani ponosni na zlatnu devojku Foto: RK Radnički 1964

Golman kragujevačkog super B ligaša Jelena Pojužina (18) je nedavno sa juniorskom reprezentacijom Srbije osvojila prvo mesto i zlatnu medalju na prvenstvu Evrope B divizije koje je održano u Bugarskoj Varni i tako opravdala poverenje selektora, kao i podršku koju uživa u matičnom klubu.

-Ova medalja i iskustvo koje sam stekla je ogroman iskorak u mojoj karijeri i mnogo mi znači, obzirom da nikad nisam učestvovala na ovako velikom takmimčenju. Prva želja, koja mi se i ostvarila je da uopšte budem član nacionalne selekcije, a osvajanje prvog mesta je dodatni motiv da što više, jače i kvalitetnije treniram i radim i da pokažem i dokažem da poziv u reprezentaciju nije plod sličajnosti - započela je razgovor Jelena.

Sve vreme prvenstva stizala je podrška saigračica iz matičnog kluba:

-Ogromna podrška drugarica iz kluba mi je enormno značila, bile su svaki dan tu za mene i uz mene. Smatram da sam im dala dobar primer da radom, trudom i zalaganjem mogu i one doći do reprezentativnog dresa, osvojiti neko odličje i slušati himnu na postolju.

Jelena je počela da trenira rukomet sa 10 godina u rodnom Svilajncu, a prethodno se bavila ritmičkom gimnastikom. Član Radničkog je od 2017-te godine.

-Kao i svakom mladom sportisti, cilj mi je da zaigram i za seniorsku reprezentaciju Srbije. Moj životni moto je – ko hoće, taj i može. Trudiću se da napredujem i da opravdam ukazano poverenje prvenstveno stručnog štaba Radničkog, kao i rukovodstva reprezentacijezaključila je „zlatna“ Jelena Pojužina.

Datum: 12.08.2019. Autor: R64 media team

PROČITAJTE JOŠ...