x

Juniorski četverac saznao prve rivale na olimpijskoj stazi

Juniorski četverac saznao prve rivale na olimpijskoj stazi

U Zemlji izlazećeg sunca prepodne, a kod nas mrkli mrak kad Nikola Soldatović (Smederevo), Nikola Kolarević (Grafičar), Slavko Savić (Crvena zvezda) i Dušan Stefanović (Danubijus 1885) budu u četvrtak startovali u kvalifikacionoj trci na „mundijalitu“ u prestonici Japana

Kao prethodnica najboljih veslača sveta i naš četverac će se okušati na bojištu na kojem su dogodine borbe za olimpijsku slavu. Soldatović, Kolarević, Savić i Stefanović biće u prvoj stazi prve kvalifikacione trke, u 10.10 časova po lokalnom vremenu, a 3.10 po srednjeevropskom. 

Nadmetaće se s čamcima iz Nemačke, Italije, Rumunije i Indije za jedno od prva dva mesta koja direktno vode u finale, u nedelju u 4 časa. U drugoj grupi su Španci, Britanci, Australijanci, Amerikanci i Grci. 

Od trećeg do petog mesta ide se u repesaž. Ta trka je u petak u 3.05 časa. Odatle će dve najbolje u borbu za medalje, a ostali u B finale, u subotu u 4.05.

U Tokiju se svetski juniorski šampionat održava 53. put. Biće to i peti put uzastopce, a dešavalo se i ranije, da su veslačke nade prethodnica olimpijcima, budući da su sledeće godine u glavnom gradu Japana 32. Letnje Olimpijske igre.

Datum: 06.08.2019. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...