x

Vidak Veselinović u pohodu na evropski tron

Vidak Veselinović u pohodu na evropski tron

Danas je u Prilepu u Makedoniji počelo takmičenje vazduhoplovnih modelara juniora u okviru Evropskog juniorskog prvenstva u kategorijama F1A, F1B i F1P. 


Reprezentaciju Srbije na ovom velikom međunarodnom takmičenju predstavljaju Vidak Veselinović iz Aero kluba „Trstenik“ sa tim menadžerom Slobodanom Milićem, čiji je inače Vidak unuk. Vidak će se sa svojim dedom Slobodanom takmičiti u klasi F1B i sa svojih deset godina, kao najmlađi učesnik ovog takmičenja, hrabro braniti boje svoje države.


Evropsko prvenstvo je 30. jula svečano otvoreno i trajaće do 3. avgusta. Prema predviđenom programu, Vidak će nastupiti sutra 1. avgusta u kategoriji F1B, od 7 do 14 časova i startovaće svoj model u sedam turnusa. Najbolji takmičari nakon ovih sedam turnusa plasiraće se u flajof (dodatne letove), koji će se održati nakon 18 časova. Učestvovaće juniori iz 13 država: Bugarske, Češke, Estonije, Nemačke, Izraela, Italije, Makedonije, Poljske, Rumunije, Rusije, Ukrajine, Letonije i Srbije.


Vidak nam prenosi utiske iz Makedonije da je prisustvovao otvaranju sa svojim dedom i tim menadžerom i podrškom iz Srbije, da provodi lepo vreme i da očekuje svoj takmičarski dan. Odlična organizacija takmičenja na čelu sa direktorom Zdravkom Todoroskim omogućila je i uživo praćenje Evropskog prvenstva, što se može pratiti putem sledećeg linka: 


.


Našem mladom predstavniku želimo uspešno takmičenje, dobro druženje i odlične rezultate!

Datum: 01.08.2019. Autor: Svetlana Bradić

PROČITAJTE JOŠ...