BetWorld247

Završen Mediteranski kup u skokovima u vodu

Foto: Klaus Diabasi / SSVS

Čestitke za organizaciju Mediteranskog kupa u skokovima u vodu stižu sa svih strana, a sve su ulepšali Orlići sa četiri bronzane medalje i trećim mestom ženskog tima u ekipnom plasmanu. U konkurenciji deset reprezentacija, među kojima su Italija, Grčka, Španija, Francuska i Hrvatska, a kao gosti nastupili selekcija Rusije i tim iz SAD to je veliki uspeh.


Savez za skokove u vodu Srbije je uz to imao čast da ugosti brojne sportske legende. Član kuće slavnih Klaus Dibiasi je bio delegat LEN-a na takmičenju. Krepki 71-godišnjak je u karijeri osvojio čak 19 medalja na najvećim takmičenjima. Obeležio je jednu deceniju u skokovima sa po tri zlatne olimpijske i evropske medalje i dve titule svetskog prvaka. Svi su želeli fotografiju sa njim i Italijan je svima sa osmehom izlazio u susret.


- Raduje me što sam deo ovako uspešnog takmičenja i ponovo u Beogradu. Na bazenu u Košutnjaku 1973. godine sam osvojio titulu svetskog prvaka na tornju i srebro sa daske tri metra – podsetio je Dibiasi.


Među trenerima bilo je još osvajača olimpijskih medalja kao Tomas Dimis koji je obradovao Grčku na Igrama u Atini, Italijan Markoni je takođe sa odličjem, Rinaldi je bio evropski prvak ...


Sigurno je među 70 juniora i kadeta bilo i budućih velikih šampiona. To se pre svega odnosi na kadetski tim Rusije koji je po kvalitetu izjednačen sa italijanskim juniorskim čiji su članovi listom bili između četvrtog i desetog mesta na nedavno završenom Evropskom prvenstvu. Zbornaju komandu su predvodili renomirani treneri Postnikov, Kulemin, Širokova, Belevtčeva i Nedosekina što dovoljno govori o perspektivi ruskog tima.


Veliku pomoć pružile su i naše sportske legende. Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković svečano je otvorio takmičenje, a podrška ministra za sport Vanje Udovičića i gradskog sekretara za sport Dragane Belojević je bila ključna da Beograd organizacijom, kvalitetom i brojem učesnika nadmaši prethodna takmičenja.
Datum: 30.07.2019. Autor: Neda Miletić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...