Pljuštale pohvale u Mirni

Slovenački gradić Mirna od 16. do 22. jula 2019. bio je domaćin Regionalnog projekta – Slovenija 2019 na kojem je treniralo oko 30 mladih reprezentativaca iz tri zemlje – Slovenije, Hrvatske i Srbije. Našu zemlju na na ovom tradicionalnom trening kampu predstavljali su Aleksandar Jovičić, Marija Sudimac, Sara Lončar, Sanja Perić, Anđela Vitman i Mihajlo Tomić i trener Ilija Pavlović, koji je preneo utiske iz Slovenije.


“Glavni trener kampa bio je Slovenac Rok Trampuz, s tim što je prva dva dana treninge držao pomoćni trener malezijskog nacionalnog tima Salim Simion. On nam je pokušao da nam dočara kako se radi u zemlji koja važi za svetskog badminton kolosa, pokazavši nam neke nove trenažne metode. U periodu dok je Simion boravio u Mirni radilo se najviše individualno, a na “meniju” su bili treninzi za singlove i dublove. U drugom delu kampa akcenat je bio na uigravanju takmičara za Evropsko prvenstvo do 17 godina koje se održava krajem avgusta u Poljskoj”, istakao je Pavlović.


Po njegovim rečima svi srpski igrači su bili maksimalno posvećeni svakom treningu i zasluženo su poneli epitet najboljih i najkvalitetnijih pojedinaca na kampu.


“Prezadovoljan sam kako su naši igrači odradili čitav kamp, a imponuje da su dobili ogromne pohvale od svih trenera, uključujući i Malezijca Simiona, čijem su se sistemu treninga odlično prilagodili. U svakom slučaju konstantan je ogroman napredak u igri, a s pravom možemo da kažemo da imamo jednu od najboljih skupina igrača u ovoj uzrasnoj kategoriji. Naravno, i dalje postoje prostor i kapacitet za napredak, na čemu ćemo i raditi u narednom periodu”, kazao je Pavlović koji se zahvalio domaćinu na dobroj organizaciji kampa i na izvanrednom gostoprimstvu koje je učinilo da srpskom timu boravak u Sloveniji ostane u najlepšem sećanju.


Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću srpskog tima u Regionalnom projektu – Slovenija 2019.


Datum: 24.07.2019. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...