x

Poraz Srbije od Hrvatske na EP u sedećoj odbojci

Poraz Srbije od Hrvatske na EP u sedećoj odbojci

U borbi za peto mesto na Evropskom prvenstvu u sedećoj odbojci u Budimpešti reprezentacija Srbije poražena je od Hrvatske 3-2 (25-20, 23-25, 14-25, 25-22, 8-15) 


Reprezentativci Srbije odlično su odigrali prvi set i rešili ga u svoju korist dok je drugi set posle velike borbe pripao Hrvatima. To kao da je poremetilor reprezentativceSrbije pa su treći set odigrali veoma loše i ubedljivo ga izgubili. I u četvrtom setu bilo je neizvesno do poslednjeg poena ali ovaj put reprezentativci Srbije bili su koncentrisaniji u odlučujućim trenutcima i rešili su ga u svoju korist. 


Prema svemu viđenom najpravednije je bilo da ovaj meč odluči peti set. Tu je do izražaja došlo iskustvo Hrvatskih reprezentativaca koji su u ključnim momentima bili smireniji i dobili ovaj set a samim tim i meč. 


Ipak, kako nam je rekao odmah posle utakmice direktor reprezentacije Slobodan Jovandić, Srbija može da bude zadovoljna svojim igrama na ovom Evropskom prvenstvu s obzirom da su nastupili u podmlađenom sastavu, sa novom upravom i trenerom. 


Prema njegovim rečima ovo prvenstvo bilo je veliko iskustvo za mlade igrače Srbije i od ove reprezentacije u narednom periodu mogu se očekivati veliki rezultati.


Konačan plasman Evropskog prvenstva u sledećoj odbojci:



Datum: 20.07.2019. Autor: Vilijam Maksimović

PROČITAJTE JOŠ...