Jovović u Luksemburgu

U periodu od 4. do 6. jula, u Luksemburgu, održani su sastanci Komisije za razvoj članica i Komisije za takmičenja evropskog kruga Evropske badminton konfederacije (BEC), kojima je prisustvovao i Radomir Jovović, predsednik Upravnog odbora Badminton saveza Srbije. Ovim sastancima zvanično je počeo novi dvogodišnji mandat članova komisija.


Kao reizabrani član Komisije za razvoj članica i novoizabrani član Komisije za takmičenja evropskog kruga, Jovović je aktivno učestvovao u radu istih. Sastancima su, pored članova, prisustvovali i predstavnici menadžmenta i borda direktora BEC.


Brojne interesantne teme su se našle na programu rada komisija. Među važnijima su se izdvojile: kategorisanje takmičenja Evropskog U17 kruga i izmena sistema bodovanja, pružanje višeg nivoa usluga sudijama i zvaničnim licima na evropskim takmičenjima, analiza Foruma članica i unapređivanje strukture i sadržaja istog, uvođenje godišnje evaluacije nivoa razvoja članica, dalja uspešna primena i proširivanje BASIS programa, uvođenje novog programa edukacije i razvoja nacionalnih sudija, nagrađivanje najbolje plasiranih takmičara na evropskim rang listama, međukomisijsko povezivanje i dr.


U istom periodu, u Luksemburgu je održana završnica Evropskog klupskog prvenstva, kojoj su u svojstvu gostiju prisustvovali i Piter Tarcala, predsednik Evropske badminton konfederacije, Brajan Agerbak, generalni sekretar, članovi borda direktora i komisija. Titulu evropskog klupskog šampiona odbranio je Badminton klub Primorje iz Vladivostoka (Rusija). Vicešampion Evrope postao je francuski Šambli Oise, dok su treće mesto podelili španski Rekreativo les La Orden i norveški Frogner II.


Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava doprinelo je u značajnoj meri učešću Radomira Jovovića u radu Komisije za razvoj članica i Komisije za takmičenja evropskog kruga Evropske badminton konfederacije u Luksemburgu.


Datum: 09.07.2019. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...