x

Nikodijević: Beograd ponovo evropska prestonica sporta

Nikodijević: Beograd ponovo evropska prestonica sporta Foto: Beoinfo

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević ugostio u Starom dvoru delegacije Košarkaškog saveza Srbije i Međunarodne košarkaške federacije povodom završnice 37. Evropskog prvenstva za žene u organizaciji Srbije i Letonije. 


Događaju su prisustvovali član Gradskog veća Milan Janković, sekretar za upravu Nikola Prelević, podsekretar za sport i omladinu Nikola Rajičić, predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, kao i selektorka reprezentacije Srbije Marina Maljković. 


Nikodijević je istakao da su Srbija i Beograd počastvovani prilikom da organizuju 37. Evropsko prvenstvo u košarci za žene.  


Poznati smo kao sportska nacija i zemlja košarke, i u proteklih nekoliko decenija imali smo privilegiju da organizujemo brojna svetska i evropska takmičenja. Trebalo bi istaći da su svi učesnici napuštali Beograd sa veoma pozitivnim utiscima i lepim sećanjima, a verujem da će to biti slučaj i nakon aktuelnog šampionata u košarci za dame. U ovoj sali smo imali priliku da ugostimo brojne svetske i evropske šampione, a u istom zdanju dočekujemo sve srpske sportiste koji ostvare velike uspehe na svetskim i evropskim prvenstvima, olimpijskim igrama ili drugim takmičenjima – rekao je Nikodijević. 


On je čestitao selektorki naše reprezentacije Marini Maljković na već sada sjajnom rezultatu i pozvao Beograđane da budu u „Štark areni” i podrže našu reprezentaciju u polufinalnom meču. 


Takođe, želim da pozovem beogradsku publiku da sportski pozdravi sve učesnike završne faze 37. Evropskog prvenstva u košarci za žene. Osim sportske sreće, svim učesnicama prvenstva želim da iz našeg grada ponesu lepe uspomene i nadam se da ćemo u budućnosti imati priliku da se ponovo sretnemo. Nadam se da ćemo u nedelju uveče, nakon finalnog meča, imati još jedan razlog da se ovde okupimo i proslavimo – poručio je Nikodijević. 


Izvršni direktor Međunarodne košarkaške federacije Kamil Novak izrazio je zadovoljstvo što je ponovo u Beogradu, gde je, kako je rekao, pre samo sedam meseci obavljen žreb za 37. Evropsko prvenstvo u košarci za žene. 


U dosadašnjem toku takmičenja videli smo dosta zanimljivih i neizvesnih utakmica, ne samo u ovoj fazi takmičenja već i u preliminarnoj fazi. Pred nama je još samo nekoliko utakmica, ali svakako najvažnijih – onih koje će odlučiti o medaljama, ali i o plasmanu na Olimpijske igre – rekao je Novak. 


Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović je u ime Saveza zahvalio gradovima Beogradu, Zrenjaninu i Nišu, ministarki građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorani Mihajlović, koja je i predsednica Organizacionog odbora šampionata, ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću i Vladi Republike Srbije. 


–  Čestitke zaslužuju i svi volonteri i zaposleni u Savezu, koji su zaista uložili veliki trud i ogromnu energiju kako bi prvenstvo proteklo u najboljem redu. Čestitam svim ekipama na do sada prikazanoj igri, a sada smo stigli do faze takmičenja za koju su se svi pripremali u poslednjih godinu dana. Svim reprezentacijama želim puno sreće – rekao je Danilović. 


Ženska košarkaška reprezentacija Srbije će u polufinalu igrati protiv selekcije Španije, koja je aktuelni prvak Evrope, a meč je na programu u subotu, 6. jula, u 20.30 časova. U drugom polufinalu sastaju se Francuska i Velika Britanija. 


Raspored utakmica i rezultati - Evropsko prvenstvo u košarci za žene 2019


Datum: 06.07.2019. Autor: Beoinfo

PROČITAJTE JOŠ...