x

Milica 4. u K1-500 na EI

Milica 4. u K1-500 na EI Foto: Nina Jelenc / EKA

Milica Starović zauzela je četvrto mesto u finalu jednoseda na 500 metara na Eropskim igrama u Minsku.


Starovićeva je finale po veoma jakom vetru u prsa izveslala za 2 minuta 06 sekundi i 226 hiljaditih delova, što je bilo dovoljno za četvrto mesto.


„Duvao je užasno snažan vetar u prsa i na stazi je bilo izrazito teško i ja sam dala sve od sebe da izveslam dobru trku u tim okolnostima. Utisci se još uvek nisu slelgli, s obzirom da sam tek izašla iz čamca„, naglasila je Milica po završetku trke.


„Videla sam na ekranu da je moje ime izašlo četvrto. Poslednje četiri godine na Evropskom osvajam četvrto mesto u gustim trkama, ali ne mogu biti nezadovoljna jer znam da vredno radim i posedujem kvalitet i vredim za borbu za medalje i nadam se da će se to obistiniti„, optimistična je Starovićeva.


Zlatnu medalju Minsku osvojila je domaća takmičarka Volha Hudženka (2:03.929), srebro je pripalo Danuti Kozak iz Mađarske (2:04.176), dok je bronza otišla Dankinji Emi Jorgensen (2:04.989).


Milicu danas očekuje i finale u jednosedu na 200 metara, koje vesla u 13 sati i 20 minuta.


„Imamo otprilike oko tri ipo do četiri sata između trka i sada ću odmah da idem da se oporavim od ove trke i da se pripremim za dvestotku. Kada se sve završi imaću vremena da razmišljam o svemu na tenane„, otkrila je planove Milica.


Osim Milice danas na startu jednoseda na 200 metara u B finalu naći će se i Marko Dragosavljević (13:05).


Poslednjeg dana kajakaških takmičenja na Evropskim igrama u Minsku, Srbiju će predstavljati i Kristina Bedeč koja se takmiči u jednosedu na 5000 metara. Za tu disciplinu koja počinje grupnim startom nema kvalifikacija i finale je na programu od 15 sati.


Datum: 27.06.2019. Autor: Nebojša Radović

PROČITAJTE JOŠ...