x

Sa optimizom u Minsk

Sa optimizom u Minsk

U četvrtak uveče, Luka Milić i glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir otputovali su u Minsk u kojem se od 24. do 30. juna 2019. igra badminton turnir na Evropskim igrama u ovom gradu. Naš reprezentativac se blistavim partijama na međunarodnoj sceni u proteklih godinu dana plasirao na ovo značajno takmičenje, postavši na taj način jedan od samo 32 najboljih predstavnika evropskih država koji će u muškom singlu ogledati u glavnom gradu Belorusije. Voljom žreba koji je održan početkom juna Milić je svrstan u D grupu gde će mu protivnici za dva mesta koja vode u osminu finala biti Francuz Bris Leverdez, Islanđanin Karl Gunarson i Švajcarac Kristian Kirčmajer.


“U Minsk idem spremniji nego ikad, kako fizički tako i psihološki. Postavio sam sebi male i velike ciljeve za ovaj turnir, verujem u svoj kvalitet i gajim veliku nadu da ću daleko dogurati. Konkurenti će mi biti neki od najboljih igrača Evrope, a nema sumnje da su se svi oni maksimalno spremni i željni uspeha. Zbog toga za svaku pobedu moraću da pružim svoje najbolje partije. Posebno me inspiriše što ću se ogleadti sa 30. igračom sveta. Uzbuđen sam zbog tog meča i jedva čekam da počne”, kazao je Luka Milić.


Pred odlazak u Minsk Milan Barbir je istakao da su završne pripreme za ovo takmičenje protekle u najboljem redu i da je Milić sve zacrtano na treninzima sproveo u delo.


“Grupa jeste teška, ali doduše na ovakvom takmičenju nema lakih rivala. Bez obzira na to verujem da postoje realne šanse da Milić, s obzirom na visoku formu u kojoj se trenutno nalazi, bude među badmintoncima koji će se iz grupne faze takmičenja izboriti za eliminacioni deo turnira. U svakom slučaju ne postoji pritisak rezultata, a ovo iskustvo će biti jako dragoceno za dalji razvoj i napredak Milićeve karijere. Idemo vrlo pozitivni i opušteni, a nadam se lepim vestima za srpski badminton iz Minska”, istakao je Barbir.


Inače, pored muškog sinlga najbolji evropski badmintonci takmičiće se i u ženskom singlu, muškom, ženskom i mešovitom dublu. Turnir u Minsku, na kojem će jedan od sudija biti Goran Jelesijević, okupiće većinu najboljih svetskih badmintonaca današnjice, na čelu sa Dancima, Viktorom Akselsenom, osvajačem olimpijske bronze iz Rija 2016, svetskim prvakom iz Glazgova 2017. i prvim Evropljaninom koji je stigao do titule juniorskog šampiona sveta (2010.) i Andersom Antonsenom, osvajačem svetske timske bronze i višestrukim evropskim prvakom...


Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta i Olimpijski komitet Srbije obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri su doprineli plasmanu i učešću Luke Milića na Evropskim igrama u Minsku.


Datum: 21.06.2019. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...