Polovičan uspeh Srbije na SP u basketu 3x3

Muška reprezentacija Srbije u basketu 3x3 završila je prvi takmičarski dan na FIBA 3x3 Svetskom prvenstvu koje se održava u Amsterdamu.

6. Svetsko prvenstvo u basketu 3x3 (engl. FIBA 3x3 World Championship / FIBA 3x3 World Cup) održaće se u periodu od 18. do 23. juna 2019. godine, u Amsterdamu (Holandija), u organizaciji Košarkaškog saveza Holandije i Međunarodne košarkaše federacije - FIBA.

Srbija je na u svojoj prvoj utakmici poražena od ekipe SAD rezultatom 21:16, da bi u drugom duelu dana naša reprezentacija savladala domaćina Holandiju rezultatom 18:14.

U prvoj utakmici dana reprezentacija Srbije je prilično loše ušla u utakmicu i sve vreme je bila u zaostatku. Šut za dva poena u ovom meču je bio izuzetno loš za našu ekipu (1/8) pa je to jedan od glavnih razloga poraza. Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Bulut sa 7 poena, dok je Majstorović postigao 5, a Vasić i Savić po 2 poena.

Druga utakmica, protiv Holandije, dobila je porazom od SAD još veći značaj, te je kalkulacija bila takva da je Srbiji bila potrebna pobeda od 6 poena razlike kako bi bila sigurna u prolazak u četvrtfinale. Utakmica je bila izuzetno tvrda, kao što su uvek utakmice protiv ovog protivnika i bile, ali na samom kraju (iako je imala prednost u pojedinim ptrenucima od 6 poena) Srbija je morala da se zadovolјi pobedom rezultatom 18:14. Sada je jedini siguran način da Srbija prođe u četvrtfinale – pobeda SAD nad Holandijom u njihovom međusobnom duelu u petak. U pomenutom meču sa Holandijom, naša reprezentacija ponovo je imala problema u šutu za dva poena (2/12), a najefikasniji na meču je ponovo bio Bulut sa 7 poena, dok je Vasić postigao 5, Savić 4, a Majstorović 2 poena.

Pred našom rerezentacijom je dan odmora, dok takmičenje nastavlјa u petak (21. juna) mečevima protiv ekipe Turske (od 16:00 časova) i ekipe Severne Koreje (od 20:30 sati). Ipak, najzanimlјiviji za našu ekipu je, kao što je pomenuto, duel SAD i Holandije koji se igra istog dana od 19.30 sati. (Izvor: KSS)

Direktan prenos utakmica sa FIBA 3x3 Svetskog prvenstva možete pratiti direktno na kanalu Sport Klub 1, na youtube adresi: https://www.youtube.com/user/3x3planet , kao i na oficijelnom sajtu Svetskog prvenstva na adresi: http://www.fiba.basketball/3x3WC/2019


Datum: 20.06.2019. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...