Četvrti Belgrade Cruiser Cup na Savi

U organizaciji Jedriličarskog kluba "ADA",  u subotu 22. juna s početkom u 12 časova, održava se četvrta po redu regata Belgrade Cruiser Cup 2019.

Jedrilice, vetar, sunce, reka, mostovi, panorama grada, rivalitet, prijateljstvo, gostoprimstvo, druženje, navijači, posmatrači, mediji, adrenalin, uspesi, pehovi i naravno prestižni trofej - sve to je Belgrade Cruiser Cup (BCC), regata koja krasi našu metropolu već četiri godine.

 

Jedriličarski klub "ADA" će i ove godine, okupiti najbrže kruzere i mikro kruzere u zemlji na tradicionalnom BCC-u.

 

Zahvaljujući zalaganju posada ali i njihovih klubova, u proteklom periodu, desio se veliki napredak u ovom segmentu domaće regatne scene, pa se očekuje najatraktivnije navigaciono takmičenje do sada.

 

Ovaj savski klasik u organizaciji Jedriličarskog kluba "ADA" ne predstavlja samo uzbudljivu regatu, već i promociju prelepog olimpijskog sporta, zdravog života i odnosa sa prirodom.

 

Start regate je po tradiciji predviđen u 12 časova na četvrtom kilometru rečnog toka Save, ispod mosta na Adi. Regatni kurs po običaju vodi oko Ade Međice. Posetioci regate, prijatelji i partneri kluba, kao i ljubitelji reke Save moći će da posmatraju regatu sa klupskog objekta organizatora - Jedriličarskog kluba "ADA", ali i duž čitave obale reke Save od 4. do 9. kilometra, kao i sa mosta na Adi.

 

Nakon završetka trke, uslediće svečano proglašenje pobednika i uručenje trofeja i medalja, a zatim i zakuska uz neformalnu konferenciju sa temom očuvanja prirodnih bogatstava Beograda među kojima je upravo i ovaj sport.Jedriličarski klub "ADA" je osnovan 2013. godine, a od 2016. godine, s održavanjem prvog Belgrade Cruiser Cup-a, obogatio je takmičarski kalendar Jedriličarskog Saveza Srbije za još jednu kvalitetnu regatu, a grad Beograd još jednim dešavanjem po uzoru na svetske metropole. 

 

Osnovna ideja za pokretanje ove godišnje beogradske regate na reci Savi je popularizacija sportskog jedrenja u našoj prestonici, kao i ekološki odgovornog života na vodi.


Jedrenje pripada grupi najstarijih olimpijskih sportova i predstavlja jednu od najprestižnijih sportskih veština, a poslednjih par godina privlači i sve veću pažnju naših sugrađana.

Prijave za regatu kao i sve dodatne informacije o regati možete pronaći na zvaničnom sajtu regate belgradecruisercup.com ili lično u prostorijama Jedriličarskog kluba "ADA" (Ada Ciganlija bb, Beograd, Srbija). 

Sve eventualne izmene će biti objavljene na tabli za obaveštenja u prostorijama Jedriličarskog kluba "ADA" na dan održavanja trke.

 

Pored organizatora, mnogobrojni partneri i prijatelji kluba će se potruditi da ovaj događaj zadrži renome jedne od najbolje organizovanih regata u regionu.

 

 

Partneri i prijatelji regate: Mozzart; Proto; Fentimans; Slow Food Convivium Dorćol; Restoran Cveće Zla; Salto pivo; Vinarija PIK Oplenac; Vladimir Miladinović PIKI; Шешир design; Designed.rs; Koncept 45.


Datum: 19.06.2019. Autor: Ivana Srdanović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...