x

Muška 3x3 reprezentacija Srbije na SP u Amsterdamu

Muška 3x3 reprezentacija Srbije na SP u Amsterdamu

Seniorska muška 3x3 reprezentacija Srbije otputovala je u holandsku prestonicu Amsterdam, gde će od 18. do 23. juna učestvovati na 2019 FIBA 3x3 Svetskom prvenstvu.


6. Svetsko prvenstvo u basketu 3x3 (engl. FIBA 3x3 World Championship / FIBA 3x3 World Cup) održaće se u periodu od 18. do 23. juna 2019. godine, u Amsterdamu (Holandija), u organizaciji Košarkaškog saveza Holandije i Međunarodne košarkaše federacije - FIBA.


Ovogodišnje Prvenstvo sveta u 3x3 basketu biće održano na čuvenom Trgu muzeja u okviru manifestacije „Dani urbanog sporta“.


Već tradicionalno će najveća smotra svetskih 3x3 reprezentacija ugostiti po 20 najboljih timova u ženskoj i muškoj konkurenciji. Srbija će imati predstavnike samo u muškoj konkurenciji. I ne samo to – Srbija će braniti titulu osvojenu prošle godine na Filipinima, i pokušati da to učini po četvrti put za redom!


U Amsterdamu će Srbiju predstavljati sledeći 3x3 basketaši: Dejan Majstorović, Marko Savić, Dušan Domović-Bulut i Mihailo Vasić (koji će zameniti Stefana Stojačića koji se još nije u potpunosti oporavio od povrede lista koju je doživeo u aprilu mesecu, pred početak FIBA 3x3 sezone). Ekipu će pratiti stručni štab u sastavu: Goran Vojkić – selektor muških 3x3 ekipa, Danilo Lukić – trener 3x3 ekipa i Marko Sokić – fizioterapeut.


Podsećamo da će reprezentacija Srbije nastupati u grupi A, koja je najkvalitetnija na ovom Svetskom prvenstvu, uz reprezentacije Holandije, SAD, Južne Koreje i Turske.


Naša reprezentacija prvi meč igra 19. juna u 16.55 časova po našem vremenu protiv SAD, što će biti možda i derbi grupe, a drugi meč je na programu istog dana u 19.30 protiv domaćina Holandije, koja je na poslednja dva Svetska prvenstva bila protivnik Srbije u finalima. Od rezultata ovih mečeva umnogome će zavisiti pozicija naše reprezentacije u grupi, jer dve prvoplasirane ekipe nastavljaju takmičenje u četvrtfinalu.


Sve utakmice prvenstva možete da pratite od 18. juna na kanalu Sport Klub 1, na youtube adresi: https://www.youtube.com/user/3x3planet , kao i na oficijelnom sajtu Svetskog prvenstva na adresi:

http://www.fiba.basketball/3x3WC/2019


(Izvor: KSS)


Datum: 18.06.2019. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...