Heroji Beogradskog maratona

Tačno dva meseca posle održanog 32. Beogradskog maratona (14.04.2019. godine), u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda, Beogradski maraton je izvršio Dodelu posebnih priznanja, diploma i zahvalnica humanitarnim organizacijama, predavačima na Stručnoj tribini, pobednicima u kategoriji štafetnog polumaratona, kao i dodelu posebnog priznanja * Heroji Beogradskog maratona - pojedincima koji su ostavili poseban pečat na 32. izdanje Beogradskog maratona.


Istom prilikom uručena je specijalna povelja za dugogodišnju uspešnu saradnju MUP Republike Srbije kao partneru sa kojim Beogradski maraton saradjuje 32 godine. Specijalnu povelju pomoćniku ministra, načelniku sektora za vanredne situacije, Predragu Mariću, uručio je Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.


32. Beogradski maraton održan je pod sloganom Trči, uživaj, pomozi nekome uz rekordan broj od 8.000 učesnika u polumaratonu i maratonu i oko 15.000 učesnika u Aqua Viva Trci zadovoljstva. Na inicijativu Srpskog filantropskog foruma i Koalicije za dobročinstvo ovogodišnji Beogradski maraton je po prvi put bio i Trka dobrote i kao jedini sportski događaj u regionu, imao je i posebnu platformu za prikupljanje sredstava za različite humanitarne kampanje.


Tokom pripreme i u realizaciji 32. Beogradskog maratona prikupljeno je ukupno 8.544.529,oo rsd u 11 različitih humanitarnih kampanja.


*Različiti su kriterijumi po kojima može da se oceni šta su to posebna dostignuća i ko su heroji u bilo čemu, a naročito u okviru jednog ovakvog kompleksnog događaja kao što je Beogradski maraton. Za nas u organizaciji posebno su značajna dela i poruke koje promovišu dobročinstvo, šire optimizam, pozitivnu energiju, prijateljstvo, istrajnost i solidarnost i pozitivno utiču na širenje trkačkog pokreta u svim kategorijama stanovništva.


Svetsko udruženje maratona i uličnih trka (AIMS) je, u Atini, na posebnoj svečanosti, u novembru 2018. godine, dodelilo najznačajnije svetsko priznanje u trkačkom pokretu AIMS Social Award - maratonski oskar za društveno odgovorno delovanje i kvalitet organizacije Beogradskog maratona.


Datum: 14.06.2019. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...