Trkači iz Srbije među najboljima na Budipeštanskom polumaratonu


Broj od 13 500 registrovanih trkača čini novi rekord 29. Wizz Air Budimpeštanskog polumaratona, održanog 14. septembra 2014. godine. Ovaj broj čini 9250 polumaratonaca i 1400 timova koji si trčali štafete.

Broj trkača iz inostranstva, u odnosu na 2013. godinu porastao je za 25%. Više od 2000 trkača došlo je iz čak 70 različitih država. Najviše njih došlo je iz Ujedinjenog Kraljevstva, Italije, Slovačke a među prvih 10 po broju našli su se po prvi put i trkači iz Srbije kojih je ove godine bilo čak 71!

Atletski klub RUNNING je ove godine poveo polovinu od ovog broja trkača u Mađarsku obezbedivši popust od 50% na kotizacije za sve trkače iz Srbije. Odličnu saradnju sa organizatorima Budimpeštanskog polumaratona i maratona započeli smo 2013. godine kada smo po prvi put obezbedili povoljnije uslove za sve trkače i Srbije i poveli grupu od 20 trkača! Ove godine sa nama su trčali trkači iz Beograda, Obrenovca, Vranja, Novog Sada.
Ovim putem obećavamo da ćemo nastaviti i dalje širiti dobru saradnju sa organizatorima međunarodnih trka i da ćemo dalje ulagati napore u širenje trkačke zajednice i promovisanje trčanja u Srbiji...Jer...Zato i postojimo!


The top 10 sending countries for the 29th Wizz Air Budapest Half Marathon:

1.UK 240
2.Italy 181
3. Slovakia 159
4.Germany 135
5.Poland 115
6. Romania 113
7.Czech Republic 105
8. USA 98
9. France 80
10.Serbia 71Datum: 17.09.2014. Autor: Milena Berić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...