Marko Nikolić: Do poslednjeg atoma snage za šampionski pojas

 
 

Hala sportova "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu biće poprište vrhunskih bokserskih borbi u noći 31. maja 2019. Manifestacija pod nazivom "Poklon Beogradu" doneće i borbu za šampionski pojas srpskog asa Marka Nikolića koji je bokser posebnog kova. Član vatrogasne brigade Voždovac, ekonomista, uspešan je i na poslu i u ringu. U svojoj poluteškoj kategoriji (do 79 kg) na profi sceni ima 23 pobede i nijedan poraz. U toj kategoriji boksuje 1047 boksera, a on je rangiran na 180. poziciji. Najbolji plasman bio je u najboljih bio je 99. mesto.


Zacrtao je da sada osvoji šampionski pojas, titulu šampiona Mediterana WBC i da stekne uslov da u što skorije vreme se bori i za jednu od evropskih titula.


Bokser plemenitog kova, vredan, hrabar, posvećen, istrajan, Nikolić hrabro korača ka svom cilju. Ratnik ali i umetnik među konopcima tog magičnog četvorougla imao je zavidne uspehe i kao amater. Bio je juniorski i seniorski šampion Srbije (šestostruki), učestvovao na evropskim i svetskim prvenstvima, kvalifikacijama za OI, a prelaskom u profi ring nastavio je da niže pobede i zabeležio ih je 23 do sada, ni jedan poraz. U poslednjem do sada meču koji je boksovao u rodnom gradu, septembra 2017.  u prelepom ambijentu Kalemegdana poklonio je ljubiteljima plemenite veštine spektakl za pamćenje.


Posle dve godine pauze pred domaćom publikom, ponovo će biti na velikoj sceni u rodnom gradu. S velikim samopouzdanjem i željom da se pokaže i dokaže. A prilika je kolosalna. Boriće se za pojas vredan respekta i truda.


Posle dve godine ponovo u Beogradu izlaziš u magični četvorougao. Ovo je posebna borba za tebe, borba za WBC pojas protiv Italijana Adrijana Sperandia.


- "Svakako da je ovo posebna borba. Ne respektujem protivnika, siguran sam u sebe i svoju snagu i veštinu. Sjajan je osećaj da ću nakon dve godine pauze ponovo pred domaćom publikom pokazati svo svoje umeće u mojoj velikoj sportskoj ljubavi. Svestan sam i prilike koja mi se pruža i verujem da ću ljubiteljima boksa pružiti meč za pamćenje. Do poslednjeg atoma snage za šampionski pojas" - rekao je Nikolić.


Za ovakvu borbu, deset rundi i šampionski pojas, potrebna je velika volja, ali i ogromno samopouzdanje. Imaš li ga?


- "Sigurno je da ako ne bih verovao u sebe ne bih izlazio na ring. Boks je specifican sport, pun dinamike, ali i toliko zahtevan da bilo kakva improvizacija, kada je reč o pripremama, ne dolazi u obzir."


Znači, pripremio si se maksimalno?


- "Smatram da sam mnogo uradio na ovim pripremama. Najvažnije je bilo da dobijem na snazi i da imam kondiciju i izdržim sve napore jedne ovako zahtevne i iscrpljujuće borbe."


Protivnik ti je poznat, njegov način borbe, mane i vrline?


- "Proučio sam, zajedno sa svojim stručnim štabom, neke njegove borbe, način na koji boksuje. Video sam gde je dobar, ali smo uočili i neke njegove slabe strane i to ću pokušati da iskoristim."


Kažu da u boksu pre svega treba nametnuti svoj način borbe?


- "Baš kao i u svakom sportu. Najveća greska je prilagođavati se protivniku. Treba nametnuti svoj stil, način borbe, tempo. Naravno, ne treba srljati. Ima trenutaka u toku meča kada moraš da, prema prilici, malo povučeš " ručnu" promeniš taktiku, malo zavaraš protivnika. U ringu uz snagu, moraš biti i lukav“.


Da li, posle ovakve pauze pred domaćom publikom osećaš i malo treme?


- Treme nema, ali svakako da mi je stalo da se pokažem i dokažem, a ovo je prilika i moram da je iskoristim. Stoga, iako iako znam da je protivnik jak i da nije za podcenjiavnje, siguran sam u sebe, svoju snagu i uveren da ću trijumfovati. Uželeo sam se domaće atmosfere, energije mojih ljudi, moga grada i Srbije i zato jedva čekam da meč počne, da krene borba za koju verujem da će mnogi pamtiti i prepričavati“ – zaključio je Nikolić.


Datum: 31.05.2019. Autor: Neda Miletić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...