Evropa kreće u borbu protiv nameštanja utakmica


U Švajcarskoj je počela konferencija ministara sporta zemalja Saveta Evrope koja ima za cilj intenzivniju borbu protiv nameštanja sportskih rezultata na teritoriji Evrope.

Uz ministre sporta, u radu konferencije u švajcarskom gradu Maglingenu, učestvuju i zvaničnici najznačajnih međunarodnih institucija među kojima su evropska komesarka za obrazovanje, kulturu i omladinu Andrula Vasiliu, generalni sekretar Saveta Evrope Torbjorn Jagland i potpredsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta i predsednik Svetske antidoping agencije Kreg Ridi.  Srbiju predstavlja ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Sportski zvaničnici, koji su se okupili u cilju da se Evropa ujedini u borbi protiv nameštanja utakmica, danas razgovaraju o sprečavanju korupcije i mehanizmima za prevenciju i sankcionisanje neetičkih pojava u sportu. Tema diskusije biće i unapređenje saradnje u borbi protiv dopinga.

Rezultat konferencije biće potpisivanje Konvencije protiv nameštanja sportskih rezultata, kojoj će se pridružiti i Srbija. Naša zemlja će zaključke i preporuke Konvencije inkorporirati i u novi Zakon o sportu.Datum: 19.09.2014. Autor:

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...