Juniori s vedrinom otišli na Evropsko prvenstvo

Na jezeru Baldenejze nadomak Esena u subotu i nedelju se održava Evropski šampionat za juniore. Imaćemo šest čamaca sa 18 takmičara, a jedan je u ženskoj konkurenciji. Prvog dana su kvalifikacije i repesaži, a sutradan polufinala i finala. Žreb je u petak u 17 časova.

Završne pripreme na Srebrnom jezeru i neki rezultati od početka sezone daju nam za pravo da se nadamo medaljama. Evropsko prvenstvo za ovaj uzrast je specifično jer se može desiti da se voze i četiri trke u samo tridesetak sati, ali svi su u reprezentaciji orni i spremni da dokažu kvalitet u punom izrazu. Od naših posada najviše se očekuje od teškog četverca i četverca s kormilarom, a dobar je i dubl skul – rekao je Aleksandar Ivković, koji je među šest naših trenera u stručnom timu na takmičenju u Nemačkoj.

Oslonac mladim reprezentativcima biće i Aleksa Đokić, Vladimir Mojić, Stevan Stojanović, Aleksandar Smiljanić i Miloš Čudić.


Čamci koji nas zastupaju

  • Četverac: Dušan Belić (Partizan), Đorđe Gruber (Grafičar), Ranko Samardžija (Partizan), Todor Stanković (Galeb)

  • Četverac s kormilarom: Andrija Jevtić (Smederevo), Nikola Kolarević (Grafičar), Nikola Soldatović (Smederevo), Veljko Matić (Partizan), Lazar Ivković (Partizan)

  • Četverac skul: Boško Kostić, Petar Šavrljuga, Slavko Savić, Nikola Stevanić (svi Crvena zvezda)

  • Skif: Ivan Katić (Danubijus 1885)

  • Dubl skul: Rastko Ratajac, Dušan Stefanović (oba Danubijus 1885); Iva Lazić (Crvena zvezda), Andrijana Mijailović (Grafičar).


Datum: 17.05.2019. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...