x

Održan V Beogradski dragon boat festival

Održan V Beogradski dragon boat festival

Pod geslom “Probudi zmaja u sebi”, danas je na Adi Ciganliji održan V Beogradski dragon boat festival. U okviru ovog festivala Srpski dragon boat savez organizovao je i III Dragon boat kup za studente i III Dragon boat kup za srednjoškolce.


U trkama “zmajevih čamaca” na distanci od 250 metara nadmetalo se više od 250 takmičara, koji su se u ritmu bubnjeva takmičili za titulu najboljeg. U kategoriji srednjoškolaca, prvo mesto je osvojila ekipa Vojne gimnazije, drugoplasirana je bila Matematička gimnazija, a treće mesto je zauzela ETŠ “Nikola Tesla”.


Nabolja studentska ekipa bila je Kriminalističko-policijski univerzitet, drgo mesto osvojila je ekipa Univerziteta Singidunum, a treće ekipa Poljoprivrednog fakulteta.


Od beogradskih klubova, prvoplasirani je bio Motion, drugo mesto osvojili su Adski zmajevi, a treće mesto Beodragons.


Dragon boat je drevni sport, koji je nastao pre više od 2000 godina u Kini. Čamci za takmičenje su bogato ukrašeni glavom i repom zmaja, čime doprinose posmatranju jedinstvenog sportskog spektakla na vodi. Nezaobilazani članovi posade su bubnjar i kormilar, a bubnjar svojim udaranjem u doboš proizvodi zvuke otkucaja srca zmaja i na taj način usklađuje tempo veslača.


V Beogradski Dragon Boat festival je organizovan uz podršku Gradske opštine Čukarica i JP “Ada Ciganlija”.


Datum: 12.05.2019. Autor: Ana Duduković

PROČITAJTE JOŠ...