I Đerić i Pivač u finalu, Slavnić u B finalu

U nedelju, poslednjeg dana, imaćemo i treći čamac u odlučujućim trkama u Plovdivu.

Igor Đerić i Viktor Pivač kroz repesaž su se pridružili Martinu Mačkoviću i Milošu Vasiću za završno nadmetanje dvojaca u nedelju u 9.48 časova po našem na regatnoj stazi pokraj Marice u Plovdivu.  Pobedili su sa 6.23,46, vozeći odsečno od početka, a dalje su otišli i drugoplasirani Kubanci sa 6.28,35.

Prvog dana, u kvalifikacionim trkama, kada su dva naša dvojca veslali u komšijskim stazama, Mačković i Vasić su se direktno probili u finale kao pobednici sa 6.26,90, što je bilo i najbolje vreme među svih deset čamaca u dve grupe. S njima su tada plasman izborili i Španci Haime Kanaleho Pazos i Havijer Garsija Ordonez (6.34,66), a iz prve trke braća Martin i Valent Sinković iz Hrvatske (6.32,89), koji su prošle godine na ovoj stazi bili svetski prvaci, i Belorusi Furman i Valadzko (6.39,18).

Skifista Dušan Slavnić ogledaće se u B finalu u 9 časova. U drugoj polufinalnoj trci, za koju se izborio kao pobednik repesaža dan ranije, zauzeo je četvrto mesto (7.17,38), a mesta u finalu bilo je za prvu trojicu – Hrvata Damira Martina (6.54,22), Bugarina Kristijana Vasileva (7.02,34) i Aleksandra Aleksandrova iz Azerbejdžana (7.06,85).

U finalu (12.07 časova) imaćemo i Jovanu Arsić u skifu, koja je u svojoj kvalifikacionoj trci prvog dana bila druga sa 7.37,31. Pobedila ju je Čehinja Miroslava Topinkova Knapkova sa 7.28,50, a finalistkinje su i Holanđanka Lisa Shenard, Kineskinja Jen Đang, Bugarka Desislava Georgijeva i Beloruskinja Jekaterina Karsten.    

Datum: 12.05.2019.
Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ Prvenstvo Srbije serijskom vazdušnom...
+ Presudan vikend za srpske timove u Sp...
+ Radomir Jovović ponovno izabran za ...
+ Petrović: Pobeda za oproštaj od Jezera
+ Kragujevčani na vrućem terenu u Vranju

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...