Jedan dvojac i Arsićeva u skifu direktno u finale

Martin Mačković i Miloš Vasić imali su najbolje vreme među deset posada u dve kvalifikacione trke, bolje i od svetskih prvaka.


Dobro je po naš tim počelo prvo takmičenje za Svetski kup, koje se održava na regatnoj stazi pokraj Marice u Plovdivu. Dve posade su se direktno domogle finala.

U drugoj od dve kvalifikacione trke dvojaca dva naša čamca su veslali u komšijskim stazama. Uspešniji su bili Martin Mačković i Miloš Vasić, koji su pobedili sa 6.26,90. Igor Đerić i Viktor Pivač su zauzeli peto mesto sa 6.57,92 i moraće u popravnu trku za plasman u finale u subotu (9.54 časova) da u konkurenciji s još četiri tima pojure prva dva mesta.

Finalna trka je u nedelju (10.48). Mačković i Vasić su bili brži od Španaca Haimea Kanaleha Pazosa i Havijera Ordoneza (6.34,66), lanjskih finalista na Svetskom šampionatu u Plovdivu, a ukupno i od svetskih prvaka Martina i Valenta Sinkovića iz Hrvatske (6.32,89). U odlučujuću trku, kao njihovi najbliži pratioci u prvom kvalifikacionom nadmetanju, direktno su otišli i Belorusi (6.39,18).

Jovana Arsić je u skifu bila druga u prvoj od dve kvalifikacionone trke sa 7.37,10, iza Čehinje Miroslave Topinkove Knapkove sa 7.28,50. U finalu će se ogledati u nedelju u 13.07 časova.

Dušan Slavnić se u drugoj polovini staze jedno vreme grčevito borio s finskim takmičarem za treće mesto, poslednje koje je direktno vodilo u polufinale, ali je posustao. Bio je četvrti sa 7.17,96 pa će popodne u repesaž s još četiri učesnika za popunu tri mesta.

Datum: 10.05.2019.
Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ Počinje nova sezona Roda 3x3 prvenst...
+ Evropska liga mladih: Srbija iz Novog...
+ Koliko je Son Heung-min bitan za sada...
+ Školsko prvenstvo Srbije: Učenici i...
+ Svetski kup u Minhenu: Srbija u najja...

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...