x

Liga šampiona - poslednja četvorka

Liga šampiona - poslednja četvorka

Liga prvaka je stigla do faze polufinala, kroz vrlo zabavno natjecanje. Prednatjecateljski favorit Manchester City je ispao iz natjecanja nakon poraza od Tottenhama, što će se pamtiti kao jedna od najsjajnijih utakmica ikad. Takvim ishodom Barcelona, Liverpool, Tottenham i Ajax ostaju u natjecanju. Barcelona je sad favorit s općim koeficijentom od 2.50 i  čini se da su popularna momčad među ljubiteljima sportskog klađenja na Sportskokladenje24.com. Ovdje ćemo se osvrnuti na postignuća posljednje četvorke u ovosezonskoj Ligi prvaka.


Barcelona

25. put prvaci Španjolske, sad su, s malim koeficijentom, favoriti za naslov, a u filmskom obračunu suočit će se s prošlosezonskim drugoplasiranim Liverpoolom. Osvojili su natjecanje pet puta i pokušat će osvojiti naslov po prvi put nakon 2015. Barcelona je prošla dalje nakon velike pobjede s ukupnim rezultatom 4-0 protiv Manchester Uniteda u četvrtini finala.


Liverpool

Trenutačno drugi favoriti s općim koeficijentom od 3.50 pokušat će se iskupiti za svoj poraz u finalu prošle sezone. Liverpool je pet puta bio pobjednik natjecanja, s posljednjom pobjedom 2005. Prošli su dalje kao drugoplasirani u Skupini C boreći se protiv PSG-a i Napolija. Nedavno su porazili Porto i time stigli do polufinala, s ukupnim rezultatom 6-1 nakon pobjede u uzvratnom dijelu s rezultatom 4-1 na stadionu Estadio do Dragao.



Tottenham

Tottenham nastavlja dalje nakon izvanredne neriješene igre protiv Manchester Cityja. Izjednačenje je završilo s rezultatom 4-4, a Tottenham je prošao dalje zahvaljujući golovima postignutim u gostima, s tim da je VAR odigrao veliku ulogu u uzvratnoj utakmici. Tottenham je sad s općim koeficijentom od 5.00 na otvorenom tržištu, a suočit će se s Ajaxom. Još uvijek nisu osvojili Ligu prvaka, ali momčad nastavlja sa svojim nevjerojatnim napretkom posljednjih godina.


Ajax

Iznenađenje ovosezonskog natjecanja, jer Nizozemci su izbacili i Real Madrid i Juventus. Okončali su nevjerojatan niz Real Madrida u natjecanju i Ronaldov pohod na još jedan naslov nakon prelaska u Juventus. Ajax je jako mlada momčad i sad se čini da bi mogli svom klubu vratiti nekadašnju slavu. Njihov kapetan Matthijs de Ligt ima samo 19 godina i upravo on je presudio u uzvratnoj utakmici protiv Juventusa. Tom pobjedom su prošli dalje s ukupnim rezultatom 3-2 te su sad favoriti na putu do finala koje će se održati na stadionu Wanda Metropolitano.


Datum: 22.04.2019. Autor: Adam Walker

PROČITAJTE JOŠ...