x

Pol Tergat: Bravo Beograde, hvala i čestitam

Pol Tergat: Bravo Beograde, hvala i čestitam

Promoter 32. Beogradskog maratona javio se iz Nairobija po svom povratku iz Srbije.

„Želim još jednom da čestitam ekipi Beogradskog maratona na izuzetnoj organizaciji 32. Beogradskog maratona , kao i svima koji su učestvovali u kreiranju i realizaciji ovog vrhunskog događaja. Impresioniran sam kompletnom organizacijom, divnim ljudima i gostoprimstvom tokom svog boravka u Beogradu. Tehnički dobro može da se uradi svaki događaj, ali pozitivnu atmosferu i divnu energiju koju sam doživeo u Beogradu nemoguće je kreirati ako je nemate u svojim srcima. Nosim izuzetno pozitivne utiske svojoj pravoj kući pošto Beograd smatram svojim drugim domom“ - započeo je svoju izjavu Tergat, koji je u utorak ujutru sleteo na Aerodrom Jomo Kenijata u Najrobiju na svom putu iz Beograda.

„Sa velikim zadovoljstvom sam se dogovorio sa rukovodstvom Beogradskog maratona da budem stalni ambasador  Beogradskog maratona u svetu. Želja mi je da ovu divnu manifestaciju promovišem u svakoj prilici na putovanjima i susretima sa mnogobrojnim sportskim zvaničnicima i predstavnicima medija“. – nastavio je svoju izjavu Tergat.

„Kao sportista učestvovao sam na najznačajnijim šampionatima i mnogim svetskim maratonima (pobednik čuvenih maratona u Njujorku i Berlinu gde je postigao i svetski rekord – Prim.aut.), ali moram da kažem da sam oduševljen svime što sam doživeo u Beogradu. To jeste razlog što na ovakav način želim da podržim dugogodišnje napore i entuzijazam organizatora Beogradskog maratona da nastave svoj uspešan put – pogotovu što su nedavno dobili veliko svetsko priznanje i postali deo „World Marathon Majors“ serije.

Posebno bi mi bilo drago da se obnovi Beogradska Trka kroz istoriju na prostoru Beogradske tvrđave, u kojoj sam i lično učestvovao četiri puta - jer je, kao spoj sporta, istorije i kulture, to apsolutno jedinstven događaj u svetu“ - zavšio je svoju izjavu Pol Tergat, promoter 32. Beogradskog maratona.

Pol Tergat je  u svojoj bogatoj i dugoj sportskoj karijeri osvojio 13 medalja na svetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama, bio je višestruki svetski rekorder na 10000m, u polumaratonu i maratonu, kao i petostruki svetski prvak u krosu.

Tergat je po završetku sportskih aktivnosti ostvario i vrlo impresivnu karijeru kao humanitarni radnik i sportski funkcioner – kao ambasador Ujedinjenih nacija, član Međunarodnog Olimpijskog komiteta i predsednik Olimpijskog komiteta Kenije.

Datum: 16.04.2019. Autor: Beogradski maraton

PROČITAJTE JOŠ...