x

Kragujevčanke stopostotne u Rumi

Kragujevčanke stopostotne u Rumi Foto: RK Radnički 1964

Rukometašice Radničkog 1964 su u okviru 18-og kola Super B lige za žene savladale ekipu Slovena u Rumi rezultatom 35-22, poluvreme 18-12 i tako zabeležile i treću pobedu u nizu.

Na krilima dve vezane pobede nad visoko plasiranim ekipama, Kragujevčanke je očekivala valorizacija dobrih rezultata i igre u Rumi, gostujući ekipi koja je pretrpela niz kadrovskih promena ovog proleća i u kome nije osetila slast pobede. Stručni štab Radničkog je pozivao na oprez, računajući da su uvek opasne utakmice sa ranjenim lavom. Nakon početnog ispitivanja snaga, rukometašice Radničkog su sjajno vođene sa klupe, uspostavile rezultatsku dominaciju i u 18-om minutu već imaju plus 6 na svom kontu (5-11). Samo u jednom trenutku Rumljanke prilaze na 4 gola minusa (10-14,24.min), no nakon tajm-auta šefa struke Kurandića, rukometašice Radničkog zadaju završni udarac protivnicama i na poluvreme odlaze vođstvom 12-18.

Krenuo je Sloven početkom drugog dela igre na sve ili ništa, ali su gošće zadržale ozbiljnost i stabilnost u igri i lako odbile taj nalet. Da nevolja za domaćina bude još veća, razbranila se Amina Hasanović, koja je sa 3 spektakularne odbrane izmamila aplauze objektivne domaće publike, na nju se u istom stilu nadovezala i Jelena Pojužina, tako da domaćinu nije ostavljen ni promil šanse da napravi preokret. Agresivna odbrana Kragujevčanki, uz sjajnu rolu prve violine Jasmine Kolak, rastrčane i uvek prve u kontrama Ajlin Bjelak, kao i ogromnog doprinosa kompletne ekipe, kojoj je stručni štab ukazao šansu, Radnički je priveo utakmicu kraju konačnim rezultatom 22-35 i prikazao sjajnu predstavu pred navijačima kluba iz Srema.

Sve igračice Radničkog su dale pun doprinos osvajanju novih bodova, a kuriozitet je da se čak njih 12 upisalo u listu strelaca.

Ovom pobedom, Radnički se učvrstio na četvrtom mestu na tabeli sa osvojenih 19 bodova.

U redovima domaćina najefikasnija je bila  Milica Aćimocvić sa 7 pogodaka, dok su kod ekipe Radničkog golgeterski prednjačile  Jasmina Kolak sa 8 i Ajlin Bjelak sa 7 postignutih golova.

Igrač utakmice: Jasmina Kolak (Radnički 1964)

ŽRK Sloven – RK Radnički 1964: 22-35 (12-18)

Ruma: Hala Ruma”. Gledalaca : 180
Sudije: Ivan Veličković, Nikola Ilić

Sedmerci: Sloven 4 (4), Radnički 3 (2 )
Isključenja: Sloven 12 min, Radnički 14 min

Sloven : Veselinović ( 3 odbrane), Aćimović 7, Rakić 3, Radović 1, Uskoković 3, Janković ( 5 odbrana), Markuš, Stević 4, Mojsilović 2, Kostić, Petrović 1, Krezović, Veljković 1.

Radnički 1964  :  J.Pojužina ( 5 odbrana), Đorđević 1, Veličković 4, Srećković, Bjelak 7, Simić 1, Blagojević 2, Hasanović ( 9 odbrana ), Vlašković 2 , Mikić 3, Durlević 1, Todorović 1, Tina Petrović, Tijana Petrović 2 ,Kolak 8 , Ž.Pojužina 3.

 

Narednog vikenda ekipa Radničkog će u okviru 19-og kola SBRL  ugostiti ekipu Pirota.


Datum: 15.04.2019. Autor: R64 media team

PROČITAJTE JOŠ...