Pet odličja za čamce iz Srbije prvog dana regate u Zagrebu

U subotu, 13. aprila 2019, na regatnoj stazi na Jarunu u Zagrebu održan je prvi dan 36. međunarodne regate „Croatia Open“ na kojoj nastupiti veliki broj čamaca iz Srbije, koji veslaju pod klupskim obeležjima. Devet naših posada našlo se u A finalima, od kojih je njih pet stiglo do postolja.

Jedino zlato u subotu osvojile su Andrijana Mijailović iz Grafičara i Iva Lazić iz Crvene zvezde u dvojcu za juniorke (rezultat u finalu 7:55.13). Do vicešampionskih titula stigli su Petar Šavrljuga i Nikola Stevanić iz Crvene zvezde u dubl skulu za juniore (7:05.90), te Maša Bezbradica i Minja Vizi iz Crvene zvezde u dvojcu za juniorke (8:15.57), dok su se bronzanim odličjima okitili Andrej Dašić i Aleksandar Kuzmanović iz Partizana u dvojcu za kadete (7:37.40) i Đorđe Gruber iz Grafičara i Todor Stanković iz Galeba u dvojcu za juniore (6:56.52).

Prvi ispod crte za postolje bili su Maša Bugarski i Jelena Trivan iz Partizana i Jana Tarabić iz Danubiusa 1885 u četverac skulu za juniorke (7:16.74), odnosno Milica Vodogaz iz Grafičara u skifu za seniorke (8.12.28). Ranko Samardžija i Dušan Belić iz Partizana bili su peti u finalu dvojca za juniore (7:06.65), dok je Jana Tarabić iz Danubiusa 1885 zauzela šesto mesto u seniorskom skifu za lake veslačice (8:42.83).

Inače, u nedelju, 14. aprila, na programu je drugi dan regata u glavnom gradu Hrvatske, koja je prva kriterijumska za sastav juniorske reprezentacije za Evropsko prvenstvo za juniore 18. i 19. maja 2019. u Esenu (Nemačka).

Datum: 14.04.2019.
Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANE VESTI...
+ Evropski prvak u kikboksu Cimeša pot...
+ Divlji veprovi i SBB Vukovi kreću na...
+ Poletan: Pokidaću se da dođem do pe...
+ Pol Tergat: Beogradski maraton šalje...
+ Dva subotnja odličja u Piediluku

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...