Svi srpski čamci u A finalima u Piediluku

Svih pet srpskih čamaca će u subotu, 13. aprila 2019, boriti za odličja prvog finalnog dana 33. internacionalne memorijalne regate „Paolo D Aloja“, koja je u petak počela u Piediluku.

Martin Mačković i Aleksandar Filipović su do A finala dubl skula stigli pobedom u svojoj grupi kvalifikacija s rezultatom 6:40.09. Trijumfalno do trke za medalju stigla je i Jovana Arsić u ženskom skifu. Naša reprezentativka je s vremenom 7:48.42 bila najbolja u svojoj grupi kvalifikacija. Dvojac koga čine braća Beđik, Nenad i Aleksandar, u svojoj grupi kvalifikacija s rezultatom 6:33.27 je bio treći, a isti plasman u svojoj grupi kvalifikacija skifa za lake veslače ostvario je i Miloš Stanojević (7:19.03). Zahvaljujući vremenu oba ova čamca plasirala su se u A finale.

Poslednji do okršaja za odličja stigao je Miloš Vasić u skifu. Naš reprezentativac je u svojoj grupi kvalifikacija s vremenom 7:17.68 zauzeo treće mesto čime se plasirao u polufinale. U borbi za finale bio je četvrti s 7:19.83 i tako stigao do najboljih osam, koliko će se ogledati u svim finalima.

U subotu prvi će finale veslati Stanojević u skifu za lake veslače (9,10 č). Nakon njega za odličja će se boriti Vasić u skifu (9,30 č), a potom Arsićeva u ženskom skifu (9,40 č). Finale dvojca u kojem će nastupiti braća Beđik na programu je u 10 č, dok će se 20 minuta kasnije održati trka za odličja u dubl skulu, u kojoj veslaju Mačković i Filipović. U suboru popodne na programu su kvalifikacije za nadeljna finala. Arsićeva i Stanojević će ponovo nastupiti u ženskom skifu, odnosno skifu za lake veslače, dok će od ostalih veslača biti formiran četverac skul čiji će sastav biti određen nakon subotnjih finala.

Datum: 13.04.2019. Autor: Veslački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...